2023. július 6., csütörtök

RENDKÍVÜL SÚLYOS ÉS VÉGZETESNEK TŰNŐ VONATKATASZTRÓFA KÖVETKEZETT BE MAGYARORSZÁGON

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2023.07.06.


Ma rendkívül súlyos és végzetesnek tűnő vonatkatasztrófa következett be Magyarországon. Három mozdony ütközött össze a nyílt pályán, s az ütközés következtében mind a három kisiklott. A helyszínre érkező, darus szerkezettel ellátott negyedik mozdony ahelyett, hogy a pályájukról letért szerelvényeket próbálta volna a vasúti vágányra visszahelyezni, még messzebb sodorta a kisiklott szerelvényeket, ezzel súlyos tömegszerencsétlenséget idézve elő. Az anyagi kár felmérése – független szakértők bevonásával – megkezdődött.

Benjamin Constant sokat idézett hasonlata szerint az államfő szerepe az, hogy a hatalmi ágak mozdonyainak összeütközésekor és pályájuk elhagyásakor ő legyen az a negyedik mozdony, amely külső erőként képes visszaállítani a vágányról letért szerelvényeket.

Novák Katalin államfő ma aláírta a státusztörvényt: negyedik mozdonyként a helyszínre zakatolt, de nem a helyrehozatalon munkálkodott, hanem még súlyosabbá tette a tömegszerencsétlenséget. Igaz, az ő mozdonyát nem maga vezeti, hanem az az állomásfőnök, aki saját szórakoztatására összevissza állította a váltókat, a szemaforokat, s kiszereltette a fékeket valamennyi szerelvényből.

Novák Katalin amúgy az alábbiakat pöfögte el: „úgy ítélem meg, hogy az új törvény biztosítja a köznevelési rendszer működőképességének fenntartását…”

Félek, ezt nem fogjuk meglátni, ugyanis Magyarország valamennyi mozdonya már rég egy rettentő sötét alagútban vesztegel, menetiránnyal szemben, lepukkant állapotban, legfontosabb alkatrészeiktől megfosztva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.