2023. július 7., péntek

SZENTPÉTERI NAGY RICHARD: A KORMÁNYPÁRTI KÉPVISELŐK NEM ÖNÁLLÓ SZEMÉLYISÉGEK, CSAK GOMBOK

HÍRKLIKK
Szerző. NÉMETH-KÁLLAI SZILVIA
2023.07.06.



Itt semmi sem az, aminek látszik. A parlament nem parlamentként működik, ahogy a minisztériumok sem minisztériumokként, a kormánypárti képviselők pedig arctalan masszák, akiknek a kormányzat nem kíváncsi a véleményére, csak azért kellenek, hogy megnyomják a gombot szavazáskor – véli Szentpéteri Nagy Richard. A Hírklikk a parlament eheti rendkívüli ülése kapcsán kérdezte a politológus-alkotmányjogászt, hogy szerinte miért gyorsították fel ennyire a parlamenti munkát.


Mondhatnánk, hogy azért gyorsították fel a parlamenti munkát, mert jön a nyári szabadság, de sajnos nem ez a magyarázata – felelt Szentpéteri Nagy Richard. Az alkotmányos demokráciának megvannak a különböző szervei, mint például a parlament, a kormány és így tovább, amik látszólag Magyarországon is megtalálhatóak, csak itt teljesen más funkciót látnak el, mint egy alkotmányos demokráciában. A parlamenti képviselők között teljesen arctalan emberek, személyiség nélküli személyiségek vannak. Nem is tudjuk a nevüket, és nem is kell tudnunk, ahogy a kormánytagokét sem. Ugyanis ők azért vannak ott, hogy rábólintsanak, gombot nyomjanak a szavazásoknál – magyarázta tovább az alkotmányjogász.

Szerinte minden kormánypárti módosító javaslatról is úgy szavaznak, hogy előtte el sem olvassák azt, amire nyomják a gombot. De nincs is rá szükségük, hiszen a következő pillanatban lehet, hogy egy új módosító felülírja. Az is lehet, hogy 250 módosító lesz egyetlen délután alatt, és lehet, hogy a következő alkalommal megint, és így tovább. Hiszen nincsenek elkészült anyagok, mert a parlament elé olyan szövegek kerülnek, amelyek az utolsó pillanatban is változhatnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.