2023. augusztus 15., kedd

A TÖRTÉNELEM IS BIZONYÍTJA: ORBÁN HATALOMBITORLÓKÉNT ELNYOMÁST, AGRESSZIÓT ÉS PUSZTÍTÁST HOZ AZ ORSZÁGRA

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2023.08.15.


„Miért tűri a magyar nép a jelenlegi katasztrofális helyzetét?” – teszi fel a kérdést Radványi Miklós legfrissebb írásában, s ugyan elnagyoltan, de meg is válaszolja: egyrészt, mert a magyarok egy kisebbsége, a „kemény mag” összeesküvő-társként csatlakozott a rezsim korrupt gengszterokráciájához, de még inkább azért, mert a jelek szerint sorozatos csalással megszerzett kétharmaddal Orbán bitorolja a hatalmat, „és ahogy a történelem tanítja, a bitorlás elnyomást, agressziót és pusztítást eredményez”. A magyar származású konzervatív amerikai közíró úgy látja: belföldön ez nemzeti öngyilkosságot, nemzetközi szinten pedig a szomszédos országok belügyeibe való beavatkozást jelenti. Ezért az EU legsürgetőbb felelőssége a bitorlás megszüntetése és a legitimitás elvének visszaállítása.


A regnáló Orbán-rezsim módszeresen és menthetetlenül pusztítja Magyarországot, Orbán Viktor politikailag és intellektuálisan őrült világnézete valós veszéllyel fenyegeti mind az Európai Uniót, mind pedig a NATO -t, azáltal, hogy egy kizárólagos és korlátlan politikai, gazdasági, pénzügyi és médiahatalommal rendelkező egyén manipulálhatja az ország polgárait, elfogadtatva velük a bicskanyitogató irrealitásokat, miközben a hatalmi bázisán kívüli, túlnyomóan épelméjű többséget arra kényszeríti, hogy magyarázza indokolt ragaszkodását az észszerűhöz – kezdi legfrissebb, az amerikai Newslook-ban megjelent elemzését Radványi Miklós. A közírónak, aki egyben a reagani politikát követő Frontiers of Freedom alelnöke, az a határozott véleménye, hogy „Orbán gengszterokráciája nem más, mint a Szovjetunió politikai reinkarnációja Európa közepén, a 21. században. A Szabad Világ számára élet-halál dilemma ennek a gonosz manipulációnak a felismerése, és annak megakadályozása, hogy minden hasznos idióta’ vezérideológiájává váljon”.

Orbánnak és gengszterokráciájának a végső politikai célja az abszolút hatalom, ideológiája a mindent átitató korrupció, módszertana a hazugságok soha véget nem érő ördögi köre. Mindez pedig szelektív idegenfóbiával, az igazságtól való elsöprő félelemmel, irracionális gyűlölettel, nyelvi hazugságokkal, valamint a feltétel nélküli rabszolga-tudat érvényesítésével párosul. Az eredménye pedig egy olyan társadalom, amely blokkolja a tehetségeseket, s elősegíti az emberek egyetemes lebutítását. Az erkölcsi vonatkozások is katasztrofálisak: a jót gonosszá változtatják, a rosszat pedig úgy mutatják be, mint az örökké keresett tökéletességet elhozó, hőn vágyott utópiát – vázolja a helyzetet, megállapítva: Orbán zsarnoksága az elmezavarosok birodalmát és nem az értelmesek országát hozza el. De vajon hova vezeti ez a kóros magyar téboly a NATO-t és az Európai Uniót? – teszi fel a kérdést az írás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.