2023. augusztus 16., szerda

CSAK KEVESEN TUDJÁK, MIÉRT PONT AUGUSZTUS 20-ÁN LÁTOGAT EL MAGYARORSZÁGRA A TÖRÖK ELNÖK

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2023.08.16.


Nem tudjuk, mi lehet olyan kényszerítő erő, hogy Törökország első embere éppen államalapításunk ünnepi napján látogat hazánkba – mondta Somogyi Zoltán a Hírklikknek. A szociológus szerint az erre adandó választ a magyar nyilvánosságban a média-kormányzati ellenőrzési szervek-ellenzék-választók együtt és külön-külön is képtelenek kikényszeríteni. Szavaiból az derült ki, hogy nem önmagában a látogatás problematikus, hanem inkább a mögöttes – a közvélemény számára ismertelen – okok.


Meglehetősen nagy visszhangot váltott ki – fogalmazhatunk úgy is, hogy megütközést keltett – a hír, amiről a Hírklikk is beszámolt: nevezetesen, hogy augusztus 20-án a Karmelita kolostor vendége lesz a török államfő, akit Orbán Viktor miniszterelnök munkalátogatásra hívott. Mint Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tudatta: a magyar-török csúcstalálkozó témái között biztonsági, védelmi, ipari és gazdasági ügyek is szerepelnek. Ezen túl, előkészítik a 2013. óta működő Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács következő – sorrendben 6. – ülését is, amit az év végén tartanak Budapesten.

Somogyi Zoltánt kérdeztük, hogyan értékeli, hogy pont Recep Tayyip Erdoğant hívták meg és éppen a magyar államalapítás ünnepére Budapestre?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.