2023. augusztus 14., hétfő

FIGYELEM, LÖLŐ A FEDÉLZETEN!

SZEGEDI KATTINTÓS
Szerző: SZEKA
2023.08.13.


Vajon ez is befér még a NER híveinek toleranciaszintjébe? Amíg a kórházak küszködnek a hatalmas adósságokkal, az egészségügyi ellátás folyamatosságának biztosításával, amíg a pedagógusokkal vígan packázik a hatalom, a közoktatás pedig az összeomlás szélére sodródik, belefér-e egy kis hajókázás egy 27 milliárd forintos „luxusteknőn”? Vajon az a minimum kétmilliós szavazótábor, amely már tizennegyedik éve hatalmon tartja Orbán Viktor rendszerét még mindig úgy érzi, hogy Mészáros Lőrinc megérdemli a sors törődését, hiszen a tehetségének és kitartásának köszönheti kivételezett helyzetét a magyar társadalomban?


Ha létezik olyan NER-es oligarcha, akinek nevét nem szívesen hallják a Fidesz szavazói, az Mészáros Lőrinc. Ő testesíti meg ugyanis azt a fajta bumfordi, újgazdag réteget, mely fénysebességgel gazdagodik attól függetlenül, hogy az ország gazdasági miként teljesít. Mészáros fizimiskáját ráadásul meglehetősen nehéz eladni a kormánypárti médiumokban is, így aztán nem is igen szerepel a hírekben a Fidesz által felügyelt lapokban, internetes újságokban, tévékben és rádiókban.

A miniszterelnök nagyra becsült barátjáról azonban nem lehet teljesen hallgatni még ezekben az orgánumokban sem, hiszen a felcsúti futballklub elnöke, ráadásul nem burkolózhat némaságba a propagandától átitatott sajtó akkor, amikor egy-egy új üzemet avatnak a Mészáros-birodalom égisze alatt. Mindenki „Lölője” tehát a közbeszéd része továbbra is, ha akarja, ha nem, így a közösségi médiában nagyot hasít, ha egyszer-egyszer olyan hír jelenik meg róla, ami nem futott át az állami cenzúra összes fázisán.

Ezért kavart hatalmas hullámokat Németh Dániel legújabb leleplező riportja, amely csupán tényeket és képeket közölt Mészáros Lőrinc és családja vakációjáról a 27 milliárd forintot kóstáló luxusjachton. Noha többé-kevésbé mindenki tisztában van azzal ebben az országban, hogy Lölő és szűkebb csapata nem fog a nép egyszerű gyermekeivel együtt pancsolni a Balatonban, a fotókról áradó rongyrázás sokaknál kiverte a biztosítékot. Az ellenzékieket nyilván megerősítette a riport abban a hitükben, hogy a NER oligarchái annak ellenére gazdagodnak, hogy az ország szegényedik. Ám ami igazán releváns a közös jövőnk szempontjából, hogy mit szóltak ehhez a Fidesz hívő tagozatának tagjai?

Orbán tehát továbbra is makulátlan, a nemzet érdekeit szolgálja, csak ott vannak körülötte ezek a csúnya hajókázó oligarchák, akik valami megfoghatatlan okból olyan gazdagok lettek, hogy az már a Holdról is látszik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.