2023. augusztus 11., péntek

NOVÁK FÜRDŐRUHÁJA ÉS NÉHÁNY ALAPELV

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.08.11.


Novák Sándor-palota, mint ismeretes, átúszta a Balatont (rossznyelvek szerint búvárok húzták fogdmegek őrizete mellett). Ezek után kijelentette, hogy Balaton-átúszás sehol máshol a világon nincs, tehát megint győzött nemzetünk, emellett azonban a meglehetősen ronda, ámde monogramos fürdőruhája vonta magára a figyelmet (a fenti bölcsesség mellett), ami ízlésficamról árulkodott. De ez nem nóvum az elnöki öltözködés egészét ismerve, illetve az, hogy első körben kiderült, fürdőruhához képest rohadt drága volt. Ezen a ponton legyintett lemondóan a magyar alattvaló: ronda is, fölösleges is, és ezt is mi fizettük.

Ebben a hitben hömbölögtünk hosszú napokat. El is feledtük volna az egészet, mert már rég túl vagyunk azon, hogy ilyen apróságok miatt tépjük a hajunkat, amikor a Sándor-palota megnyugtatásunkra sietett azt közölve, hogy a nagyságos asszony az egész úszókomplexumot, amit magára öltött az akkor aktuális cirkuszban, maga fizette a kis szakadt bugyellárisából. Azaz, nyugodjon le mindenki, Novák őnagysága nem a mi pénzünkből parádézott a habokban, majd kikelve azokból, mint egy csámpás sellő, a partokon is negyvenkét fogat villantva, ami pofa hovatovább elnöki működésének különös ismertetőjegyévé vált.

Itt pediglen megállunk egy egészen apró szóra. Mert és ugyanis Novák nacsasszony örülhet ugyan, hogy mint félelme volt ifjúkorában, nem kell „röhejes ápolónői vagy tanári fizetésből” tengetni a szaros életét. Azaz, egész életen át tartó teperése és törtetése, a hatalomhoz való dörgölőzése célt ért, s most már mindhalálig fürödhet a tejben meg a vajban. Illetve veheti a randa fürdőruháit, aminek az sk. vásárlásáról még mindig nem vagyunk egészen meggyőzve, mert nem mutatta meg nekünk a boltban kapott számlát. De a nagy egészet tekintve ez momentán egyáltalán nem is érdekes. Más alapvető bajok vannak ugyanis.

Mert Novák Katalin nemcsak azt feledte el, honnan jött, és játssza itt nekünk kétséges regnálása óta az arisztokratát és hercegkisaszonyt az elképzelhetetlen ruháival meg életvitelével, utazgatva a földgolyó minden szegletére, hanem a jelek szerint azzal sincs tisztában, hogy mindezt a rongyrázós puccparádét ki fizeti neki, aki legnagyobb sajnálatunkra mi vagyunk a huszonhét százalékos áfánkkal, más (milliónyi) adónkkal. Így, ha csak egy zsömlét is vesz a boltban, az a Mária nénik véréből való. Innen nézvést Novák, amikor urizálva költi a sajátjának vélt pénzt, akkor a miénket költi.

Olyan alapvetés ez, amit nem kellene elfeledni, mert alkalmasint visszaüthet. Hogy Novák maga fizet akármit is, az csúsztatás, mert mindent fillért tőlünk kap. Egyébiránt ez így van másutt is, Novákkal tehát nem ez a baj, hanem rendszerszinten az, hogy nem azokat szolgálja, akik őt a családjával együtt eltartják, hanem valami egészen más érdekeket. Novák a maga módján közalkalmazott, aki azonban a társadalom jólétéhez és működéséhez semmit hozzá nem ad. Inkább elvesz. Jolán a kormányablakban legalább elintézi a jogsit, Novák azonban csak rombol, amikor olyan törvényeket ír alá, amelyek az őt eltartók ellen vannak.

Tovább haladva ezen az úton, a nacsasszonynak vannak testőrei, palotája, sminkszobája és zongorája, ész nélkül röpköd és kapja az új és még újabb toaletteket, hogy hasonlítson a néhai Dianára, mert ránézésre ez a cél. No de, a megkezdett mezsgyén tovább haladva, míg az emlegetett Jolán kormányablakos fizetése, aki valamit dolgozik is, nagyjából két adófizető adójából megvan, addig a nacsasszony milliós fizetését legalább kétszáz magyar adózó dobja össze, hogy értelmetlen aláírós munkaköre legyen. És ez egy szomorú vicc. Ugyanakkor tágabb nyomorokat is felvet, amire például a minapi dűlőút-átadás is példa.

Ott álltak az avatási-átadásin azok heten, amikor a mi pénzünkön épült utat nagy kegyesen, akárha jótéteményt átadták nekünk, és azok összes öltönyét, autóját és benzinjét és mi fizettük, mert mára úgy van, hogy az állam pénzét ezek a sajátjukként kezelik, lopják el és osztogatják egymásnak. Csak mindenki azt az alapvetést feledi, hogy az államnak önmagának pénze nincsen, az mind az adófizetőké, azaz a miénk. A tiéd is, én nyájasom, és akkor azt várják, hogy essél hasra, mert Novák nacsasszony úgymond saját maga vette meg a randa úszódresszét. Röhej. Viszont sokaknak ez így épp jó, tehát mindmeghalunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.