2023. szeptember 9., szombat

A KIEGÉSZÍTŐ NYUGDÍJRENDSZER SZEREPE A REFORMBAN

PORTFOLIO
Szerző: SZALAI PÉTER
2023.09.09.


Simonovits András cikksorozatban ismertette, hogy szerinte milyen reformokra lenne szükség a nyugdíjrendszerben. A cikksorozatban szereplő javaslatokkal, illetve a nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatos álláspontomat négy írásban fejtem ki. A harmadik rész tárgya a kiegészítő nyugdíjrendszer.

Simonovits András a közelmúltban a Portfolio.hu-n több cikkben jellemezte a jelenlegi nyugdíjrendszert, és tett egyszerűbb és bonyolultabb javaslatokat a változtatásokra. A cikksorozat apropóját az adta, hogy 2022 decemberében a Bizottság jóváhagyta a magyar helyreállítási tervet, 2022. november 30-i értékelésével azonban a nyugdíjrendszer reformját írta elő, Simonovits András ehhez tette meg javaslatait. 

A cikksorozatban szereplő javaslatokkal, illetve a nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatos álláspontomat négy írásban fejtem ki. Az első írás a nyugdíjreform kívánatos szempontrendszerével és az ezzel egybevágó javaslatokkal foglalkozott. A második rész a változtatások további alapvetéseit fejtette ki. A jelen, harmadik rész tárgya a kiegészítő nyugdíjrendszer, a negyedik pedig az állami nyugdíjrendszerrel kapcsolatos teendőket tekinti át...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.