2023. szeptember 9., szombat

HÉTVÉGI OLVASNIVALÓK A TATAROZÁSTÓL A TATÁROZÁSIG - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: URFI PÉTER
2023.09.09.


Jó reggelt mindenkinek, ez itt a napindító hírlevél hétvégi kiadása a hétfő óta publikált nagyobb anyagainkkal.

Magyar problémák

„Orbán hatalma messze túlmutat a kormányzáson” - mondja interjúnkban a K-Monitor korrupciókutató vezetője, az Obama-ösztöndíjas Léderer Sándor.

„A tanárainknak egyszerűen érzelmi összeomlásuk van órán” - mondja egy diák Fórizs Mátyás podcastjében, ahol szülők és tanárok is beszélnek, és mondanak újszerű dolgokat. Ja, és angolóra helyett dráma lesz. Maradhat? A tatarozás után most a tanárhiányról gyűjtöttünk történeteket.

Orbán kiadta a parancsot: a Fradi nem elég, kell még egy-két főtáblás csapat. Tóth-Szenesi Attila körképéből kiderül, hogy működik ez máshol, de itthon az egyszeri választópolgár csak azon stresszel magában, hogy mibe fog ez az új álom neki kerülni.

Budapesten a 23 polgármesterből 12-ről tudjuk, hogy újraindul, egyről pedig azt, hogy ki az, aki a támogatásával elindul helyette.Csípjük, rúgjuk, harapjuk, fojtófogásba fogtuk az inflációt – mutatjuk!
Sosem volt még ilyen rossz augusztusa a magyar államnak!

Matuska Szilveszter után újra címlapokon az 1-es számú vasúti fővonal!

A NER egyetlen elképesztő interjúban!

Ukrán problémák

Rácz András nagyon alaposan, sokszor az izgalmas hadászati részletekbe menően elemezte, miért nem volt eddig átütően sikeres az ukrán ellentámadás.

Gazda Albert segített értelmezni, mit jelent az, hogy krími tatár lesz az új védelmi miniszter, és ez miért üzenet azoknak, akik szerint Ukrajnának le kellene mondania területei egy részéről.

Szintén Albert, az ukrán belügyek avatott krónikása mondja el, mit mesélnek nekünk a mai Ukrajnáról és Zelenszkij világáról a Kolomojszkij-balhé legfrissebb fordulatai.

Nagyhatalmi problémák

India a saját nevét nem tudja, de ez az elaggott amerikai elnökökre és szenátorokra is egyre inkább igaz.

Kínában néhány évtized alatt hatalmasat nőtt a gazdaság, több száz millió ember emelkedett ki a mélyszegénységből, de a lendület, ami vitte az országot, elfogyni látszik. Azelőtt, hogy Kína tényleg gazdaggá vált volna.

Milliárdosok problémái

Az ukránok nagyon dühösek, az oroszok nagyon elégedettek, hogy Elon Musk megakadályozta az orosz flotta elleni dróntámadást. Súlyos problémákat vet fel, hogy egy magánember dönthet róla, mikor kapcsolja le a netet Ukrajnában, mert anélkül háborúzni se lehet.

Techmilliárdosok és még 70 ezer ember a sivatag közepén tapasztalta meg, hogy azért a sár az úr. Más techmilliárdosok építkeznének is a sivatagban, konkrétan több száz millió dollárból építenének fel egy utópisztikus európai kisvárost a Szilícium-völgy mellett.
Nincs probléma, gyémántkontentBorkai Zsolt elsírta magát, miután a Partizánban azzal szembesítették, hogy akár Orbán embere is lebuktathatta
Budapest fánkká válásának ötven éve

Kanyarban előzné a bányászott gyémántot a mesterséges, karambol lehet a vége

Hahó, Ötzi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.