2023. szeptember 21., csütörtök

ORBÁN MIATT ÁTALAKUL AZ EURÓPAI UNIÓ, MAGYARORSZÁG ELBÚCSÚZHAT AZ UNIÓS TAGSÁGTÓL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.09.20.


Orbán Viktor elérte, amit akart, sikerült az Európai Uniót a jelenlegi formájában „szétvernie”, ami azt jelenti, hogy az EU gyenge pontjaira mutatott rá, amelyekkel ő visszaélt. Ezért Orbán miatt átalakulhat az Európai Unió, amely a jövőben kizárja az Orbán-féle visszaéléseket, és lehetőséget teremt arra is, hogy Magyarországot a jelenlegi formájában kizárják az Európai Unióból. Ha az EU elé kerülő német-francia terv megvalósul, akkor Magyarország biztosan elbúcsúzhat az uniós tagságtól, mert a jogállami feltételeknek nem felel meg, Orbán pedig nem mond le a fasiszat államáról.

Az új javaslat szerint az Európai Unió kizárhatja azokat az országokat, amelyek tartósan és súlyosan sértik az uniós jogot. Magyarország ezen a ponton máris elbukott, és röpül. Nem tudják majd az összejátszó jogsértők megvédeni egymást (mint a magyarok és a lengyelek), mert nem tudják megvétózni a felelősségrevonásukat, miután elég lesz a négyötödös többség az elítélő határozatokhoz. A vétójogot megszüntetnék, amivel Orbán elveszítené azt a fegyvert, amivel eddig terroristaként volt képes támadni és akadályozni az EU-t. Ezzel az Unió megbéníthatósága megszűnik.

Különösen lényeges elem a többféle szintű tagság, amely megakadályozza, hogy a periférián kullogó kis fasiszta államok, mint Magyarország, beleszóljanak Európa nagy demokratikus államainak ügyeibe és akaratába. Ugyanakkor ezzel lehetővé tennék azt, hogy aki közeledni akar az EU-hoz, az megtehesse, de ne legyen azonnal a franciákkal, a svédekkel vagy a németekkel azonos joga és szava, amivel megkötözi a nagy európai demokráciákat. Lehet törekedni a centrum felé, de aki nem képes a teljeskörű tagságnak megfelelni, az egy alacsonyabb kategóriába kerül.

(Itt jegyezzük meg, hogy Orbán a vétőjogával addig szemétkedik a svéd NATO-csatlakozás akadályozásával, hogy a NATO hasonló átalakulásra kényszerülhet, s akkor a svédeket felveszik, ő pedig onnan is röpül, egyenesen Putyin ölébe. Felkészül Záhony az orosz tankok és nőkre kiéhezett orosz katonák fogadására.)

Magyarul: az Orbán-féléket kidobják végre onnan, ahova nem valók. Ugyanakkor megnyitják az utat a balkáni és a demokráciahiányos volt szovjet köztársaságok előtt is (ez Orbán kategórája), de nem olyan jogokkal, hogy megbénítsák Európát, esetleg a saját félfasiszta féldiktatórikus ideológiájukat erőltessék másokra vagy követeljék meg a demokratikus Nyugattól, ami nonszensz. Orbán pedig éppen ezt teszi. Lenne egy Belső kör, ahova a schengeni és az eurózónába tartozó országok kerülnének, ezért Magyarország innen már első körben azonnal röpül. Mert nem kellett az euró.

A második kategóriába tartoznának azok, mint „EU-tagok”, amelyek a belső körbe nem férnek be, de betartják a jogállami normákat, viszont vétójoguk itt sem lenne. Orbán Magyarországa ebbe sem férne bele, mert nem tartja be a jogállami normákat. A harmadik kategória a „Társult Tagok”, amelyek nem tagok, mint a kilépett Nagy-Brittannia, Svájc, Norvégia, Ukrajna. Orbánnak itt lehet helye esetleg, de ez már kívül van az Európai Unión. A negyedik szint az Európai Politikai Közösség tagjai, akik messze vannak a tagságtól, de Európa oldalán állnak.

Orbán és bandája őrjöngeni fog, hogy ez Európai Egyesült Államok, európai birodalom, amely nem tartja tiszteletben a nemzeti önrendelkezést, a régi tagállamokkal sembeni diszkrimináció, és azt fogja követelni, hogy a jelenlegi tagok automatikusan maradjanak a belső kör szintjén, de ez értelmetlenné tenné az egész átalakulást. Nagyszerű ez így, Orbán meg fog sértődni, s mielőtt kirúgják, maga fog kilépni. Az EU ellenség lesz, közeledik Magyarország orosz és kínai barátaihoz. Ez lesz az igazi jutalma a magyaroknak Orbánért, és megérdemlik. Ha ez megvalósul, Európa nincs többé...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.