2023. szeptember 22., péntek

ORBÁN VIKTOR ÚJ NEVE MAGYARORSZÁG

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.09.21.


Esztergomban a Fidesz nagyon titkos és nagyon zárt frakcióülésén, amiről a a Párt központi lapja, a Magyar Nemzet részletesen beszámolt, Orbán a valódi problémák és azok lehetséges megoldása helyett a skizofrén paranoiások tipikus tüneteit produkálta: felsorolta az összes ellenséget, amelyek az önfejűsége útjában állnak, úgymint szabályok, törvények, mások jogai, nemzetközi szerződés, uniós alapokmányok, alkotmányos jogok és a józan ész. Orbán Magyarországnak nevezte magát, az önkényhez való jogát pedig Magyarország szabadságával azonosította, amit korlátozni akarnak.

Ha nem tudnánk, hogy Soros György létező, élő személy és Brüsszel egy valódi város, akkor Orbán ellenségeit képzelete szüleményének tartanánk, mert ahogy ezek az „ellenségek” megjelennek, az összes Andersen-mese koreográfiáját elevenítik meg, s elszakadnak a valódi forrástól. A világ összes mesebeli szörnye felvonul ezekben a pánikrohamokban: ezúttal demokrácia, jogállam, a nyitott társadalom, emberi jogok, szabadság és ezek kegyetlen képviselői képében, akik valamennyien ellene szövetkeznek, hogy megakadályozzák az emberi és törvényes normák semmibe vételét.

Név szerint a 93 éves filantróp, emberi jogvédő, demokráciavédelmező és polgári jogi harcos Soros György, a demokratikus rendszerváltás, a sajtószabadság és a szabad választások híve, a magyar kultúra, a civil társadalom, az üldözött kisebbségek és a polgári demokrácia legnagyobb támogatója, továbbá a nyugati demokráciák önkéntes és szabad szerveződése, az Európai Unió (félelmetes nevén: „Brüsszel”), valamint az ijesztő „Nyugat”, amely Magyarországot meg akarja fertőzni a genderideológiával és az egyéni szabadsággal, ami – mint tudjuk – magányhoz vezet. Bezzeg a Kelet.

Orbán drámai szavakkal festette le hallgatóságának a veszélyt, amit a normális, nyitott, szabad és demokratikus társadalom jelent. Magyarországot térdre akarják kényszeríteni ellenfelei, akik el akarják venni hazánk szuverenitását. Miután Orbán Viktor új neve Magyarország, ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor nem tehet azt, amit akar. Orbán Viktor (értsd: a hazánk) a nyugati demokráciák szabad és önkéntes közösségében, amely a jogállamiság és a polgári szabadság értékeire épül, nem éptíthet a liberális demokráciák pénzén egy fasiszta államot, amelyben minden az övé és Ráhelé.

Ez a veszély fenyeget.

Orbán világvége hangulatban adta elő a „Soros-birodalom” (a hétfejű sárkány) támadását a kisemmizett és elnyomott jobboldali média és sokszor pénz nélkül politizáló lelkes nemzeti pártok ellen, mint amilyen a szegény Fidesz. Trumpot egyenesen börtönbe akarják küldeni, nehogy veszélyeztesse Soros és a demokraták hatalmát. Még egy puccsot sem szervezhet büntetlenül az alkotmányos rend ellen, megdöntve a demokratikus választás eredményét, hogy megtartsa a demokratikus szabad választáson elveszített hatalmát. Ez is mutatja, hogy mindenen átgázol a „Soros-birodalom”.

Orbán szerint mindennek oka, hogy „Európában ma Magyarország a legszabadabb ország”. Leírjuk, mitől szabad: a törvény uralmától, az alkotmány korlátaitól, a fékek és ellensúlyok rendszerétől, a szabad sajtótól, az azonos feltételekkel működő ellenzéktől, a parlamenti kontrolltól, a szabad választásoktól, az önként vállalt uniós szerződések betartásától, az európai és civilizációs normáktól, az emberi jogoktól, szabad és független igazságszolgáltatástól, a törvény előtti egyenlőségtől, a józan emberi észtől. Mindezektől szabad Orbán Viktor, aki magát újabban Magyarországnak nevezi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.