2023. szeptember 1., péntek

UNGVÁRY RUDOLF: A HATALOM SZÉLSŐJOBBOLDALI ÉS FASISZTOID

HÍRKLIKK / KLIKK TV
Szerző: HÍRKLIKK
2023.09.02.


A magyar kormány nem a tiszta keresztény konzervatív értékeket képviseli, a jelenlegi hatalom szélsőjobboldali. Elferdítik a történelmet, olyan megnyilvánulások jelennek meg, amelyek az agyhiányos, teljes ostobaság megnyilvánulásai, és semmit nem tanulnak a történelemből – mondta a Klikk Tv Mélyvíz című műsorában Ungváry Rudolf író, politikai elemző.



Ez a rendszer a magyar történelmet elferdíti és mérgező azokra nézve, akik ezt elfogadják. A mostanában megjelenő történelemferdítő cikkek – köztük például a 1968-as csehszlovák bevonulásról szóló – miatt Ungváry a Széchenyi Könyvtárban végigolvasta az 1944 és '45 április közötti magyarországi nyilas lapokat. Különösen pedig azokat, amelyek Budapest ostroma idején jelentek meg, amit ő maga is átélt. Az akkori nyilas lapok jóvátehetetlen, csökött, iszonyatos hangvételére emlékeztette, hogy valaki azt képes volt leírni a Magyar Nemzetben – ahol a például az említett cikk megjelent –, hogy a magyar katonaságot a lakosság örömmel fogadta, mint a magyar államiság hordozóinak letéteményesét a Felvidéken, és a reményt egy revízióra, ezért szükségszerű volt a magyar katonaság bevonulása – emlékeztetett Ungváry Rudolf.

Ez körülbelül olyan, mintha valaki azt mondja, Auschwitz csak egy munkatábor volt, mert Auschwitz a gyűlölködés és a megveszekedett náciság – magyarázta az író, majd hozzátette: „ez az agyhiányos, teljes ostobaság megnyilvánulása, amely semmit nem tanul a történelemből. Abból, hogy esetleg a szovjet ajándékaként '68-ban visszakapnánk a Felvidéket, egy ugyanolyan mérgező ajándék formájában, mint ahogy visszakaptuk Dél-Szlovákiát, a déli Felvidéket, az északkeleti Felvidéket, a Délvidéket és Észak-Erdélyt Hitler jóvoltából.” Mindebből arra a következtetésre jutott, hogy a jelenlegi magyar hatalom szélsőjobboldali. „Én vagyok a jobboldali. A jobboldaliság egy demokratikus politikai nézetforma.”...

ITT OLVASHATÓ, ITT NÉZHETŐ MEG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.