2023. október 21., szombat

BÉKESI LÁSZLÓ: ORBÁN VIKTOR FEJSZÉJE NEM ODACSAP, AHOVA KELLENE

MÉLYVÍZ / KLIKK TV
Műsorvezető: NÉMETH PÉTER
2023.10.20.



Az infláció felzabálja a fizetőképes kereslet egy részét, klasszikus csapdában vergődik a magyar gazdaság, hiszen lehetetlen egyszerre csökkenteni az inflációt és fenntartani a gazdasági növekedést – mondta a KLIKKTV Mélyvíz című műsorában Békesi László, korábbi pénzügyminiszter. 

A magas infláció miatt a lakosság ténylegesen rosszabbul él, mint egy évvel ezelőtt. Egyértelműen látszik, hogy a közgazdasági tankönyveket nem kidobni kellene, ahogy Orbán javasolta, hanem megtanulni és alkalmazni, amik ezekben vannak. A kormánynak fontosabb a gazdasági növekedés, még annak a kárára is, hogy az infláció magas marad. A kormány érdeke az, hogy legyenek beruházások, állami megrendelések, amelyeket a NER-nek oda lehet adni. Ez egy jövőt felélő gondolkodás. 

Orbán Viktor azt mondta fejszével kell odavágni a gazdaságnak, csakhogy az a fejsze nem odacsap, ahova kellene, a kormány az életképes ágakat vágja le, nem az elszáradt gallyakat” – szemléltette Békesi László azt, hogy a kormány fontos, a lakosság számára beruházásokat, kiadásokat eltöröl, miközben soha meg nem térülő beruházásokat viszont véghez visz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.