2023. október 16., hétfő

HA VESZÍTENEK A LENGYEL FASISZTÁK, ORBÁN EGYEDÜL MARAD AZ EU-BAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.10.16.


Miközben Orbán maga alá szervezi a balkáni országokat és a volt szovjet utódállamokat (hogy bejuttassa őket az EU-ba, szövetségesei legyenek, és az illiberális fasiszta diktatúrák legitim alternatívái lehessenek a demokratikus jogállamoknak az EU-n belül), az egyetlen eddigi szövetségese, a fasisztoid lengyel kormány éppen bukásra áll a választásokon. Ha ez így marad, Orbán elveszíti az EU-n belüli egyetlen szövetségesét.

Tetszettek volna pontosan lemásolni az orbáni fasiszta diktatúrát, amely megszüntette a sajtó szabadságát és felszámolta a szabad, egyenlő és demokratikus választásokat, amivel megakadályozta, hogy őt valaha is demokratikus úton el lehessen távolítani a hatalomból. Ezzel ugyan csak egy esélyt adott a magyaroknak, a forradalmat és az akasztást a körúton, de amíg a propaganda működik, s amíg van kaja, semmi nem veszélyezteti a hatalmát.

A lengyel keresztényfasiszták elmulasztották megdönteni az alkotmányos rendet, eléggé el nem ítélhető módon nem írtak maguknak saját alkotmányt, s ez megbosszulhatja magát: nem lehet ilyen slendrián módon bebetonozni egy ócska, fasiszta diktatúrát, mert az emberek kihasználják a demokrácia legkisebb maradékát is, és leváltják őket. Nem lehet az orbáni fasiszta modellt csipegetni, válogatni belőle, azt teljes egészében kell átvenni.

Ez a világ fasisztáinak a tanulság, ha a lengyel testvéreik elvéreznek. Orbán fasiszta világforradalma érdeklődés hiányában elmarad. A jegyek visszaválthatók.

Viszont az emberi és polgári jogokat a legprimiítv módon taposó lengyel fasiszták ezzel az akasztást is megúszták, túlélhetik saját aljasságukat, és nem belezik ki őket, mert megmaradt a demokratikus leváltásuk lehetősége. Donald Tusk történelmet ír: nemcsak az Európai Néppárt vezetőjeként állította félre Orbánt (a Fidesz kiebrudalása az ő érdeme), hanem az Unió alakuló második fasiszta államát is megdönti, és megsemmisíti Orbán támogatását.

Ha ez megtörténik, óriási tettet hajt végre, és hatalmas szívességet tesz a világnak. Orbán így nem tudja a kölcsönös vétókkal megakadályozni az ellene zajló eljárásokat. Az EU-nak már van terve, hogy ezektől függetlenül hogyan szabaduljon meg Orbántól és a veszélytől, amit Európára jelent, mert az EU tervezett átalakítása után Magyarország nem lesz az EU tagja. Kikerül az előszobába, és vége lesz a pünkösdi királyságnak, hogy Orbán dirigálhat.

Ha Tusk győz, a magyarok vigyázó szemeiket Varsóra vethetik, ahol a lengyelek meg tudták akadályozni a diktatúra bebetonozását. Nem védték annyira, hogy ez „még nem diktatúra”. A veszély nem múlik el, mert a fasiszták ott állnak ugrásra készen a populista hazugságaikkal, és Tusk ellenzéke nem demokratikus ellenzék lesz, de az európai irányzat kap négy évet az ország normalizálására.

Tusk hazament, hogy a fészkében fojtsa meg a fasizmust. Sajnos, nekünk ilyen emberünk nincs. Lehet tanulmányozni a lengyel példát és mintát. A lengyelek a kommunista diktatúra után nemet mondtak a fasiszta diktatúrára is. Magyaroknak ez nehéz, mert közülük sokan ezt szeretik, elfogadták, hogy ezzel azonosítják a magyar nemzeti identitást. Előjöttek még a régi reflexek is, és ugyanúgy támogatják a Pártot, mint az előzőt. Lásd: Bencsik András.

Orbán megköszönheti ezt is Putyin barátjának, mert az oroszok Ukrajna megtámadásával szétverték a stabil lengyel fasiszta kormányzást és megosztották az internacionalista orbáni fasiszta egységet. Ha Amerikában Trump sem kerül hatalomra, fellélegezhet egy időre a világ, a magyarok pedig büszkék lehetnek, hogy nekik van csak egy tróger bűnöző fasiszta diktátoruk, egyedül ők vevők a goebbelsi propagandára, hazugságokra és a gyűlölködésre.

Utóirat: A szlovákok nem tudnak a lengyelek helyébe lépni, Fico nem élvez ehhez megfelelő támogatást. Ha elkezdi Orbánt követni az EU-ban, az csak felgyorsíthatja az EU átalakítását és reformját, mert azt mutatja, hogy ez bármikor megtörténhet, ennek véget kell vetni. Az EU-t nem erre hozták létre, ez ellentétes az EU alapjaival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.