2023. október 19., csütörtök

KARDOS ANDRÁS: ORBÁN VIKTOR RAVASZUL MANIPULÁL A MAGYAR NYELVVEL

TÍZ / KLIKK TV
Műsorvezető: BOLGÁR GYÖRGY
2023.10.18.



Orbán kiépített egy maffia államot, ahol be kellett biztosítani, hogy ne tudják kitenni a hatalomból mert jön a számonkérés. Orbán Viktornak nincsenek kötődései, amikor liberális volt, nem volt az, most nacionalista, mégsem az, a lényeg, hogy olyan ideológiát használ, amely könnyen eléri az embereket – mondta a Klikk TV Tíz című műsorában Kardos András esztéta. Szerinte olyan nyelvi fordulat állt elő az orbáni diktatúrában, amely ellen nem lehet védekezni. Beállította az embereket egy olyan nyelvi káoszba, orgiába, ami hallatlanul ravasz. „A lényeg, hogy a választók lelkét hogyan tudom behozni és a kritikai részét szétroncsolni.” 

Ma nem egypárt rendszer van, hanem egypártrendszer sincs – fogalmazott. Van egyszemélyes autokrácia, önkényuralom, egy 21. századi diktatúra, ahol Orbán és csapata piramis rendszerben szolgálja az egyszemélyi hatalmat. 

Ezt akkor lehet eltörölni, ha kialakul egy permanens dinamikában létező közösség, amely elmorzsolja a kispártokat, és egy nagy demokratikus néppártot fog szembe állítani Orbánnal, és ez a most heterogén világ egy mozgalommá áll össze, mint a történelemben oly sokszor – mutatott rá Kardos András.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.