2023. október 15., vasárnap

PEDOFÍLIÁNAK IS NEVEZHETŐ TÖRVÉNYMÓDOSÍTÁSRA KÉSZÜL A KORMÁNY

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2023.10.15.


„Felháborítónak tartom, gyakorlatilag pedofiliának nevezném azt a törvénymódosítási tervezetet, amely kötelezővé tenné az iskolai tanulók fittségi tesztjei eredményének feltöltését az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe (EESZT)” – fogalmazott a Hírklikknek Alexin Zoltán. Az egészségügyi adatvédelemre szakosodott szakértő találta meg a kormany.hu oldalon véleményezésre bocsátott „a közbiztonság megerősítése és a migráció elleni küzdelem érdekében szükséges törvények módosításáról” című tervezet egyik paragrafusaként elrejtett szándékot, aminek – állítja – semmilyen egészségügyi célja nincs, csak arra jó, hogy a tesztek adatait más, (sőt az összes) egészségügyi adattal össze lehessen kapcsolni, és azt meg lehessen az EESZT-ből szerezni az érintettek önrendelkezése nélkül. A törvénymódosítás e részéhez sem hatásvizsgálat, sem indoklás nem készült.


A kormany.hu oldalon jelent meg a törvénymódosítási javaslat, amelyhez 2023. szeptember 30-ig lehetett észrevételeket küldeni. Módosítanák az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvényt, kibővítenék annak 35/K. szakaszát. Egy új bekezdést szúrnának be, amely kimondaná, hogy a működtető „a nyilvántartásban rögzíti és 4. § (1) és (2) bekezdésekben meghatározott célból az egészségügyi dokumentáció megismerésére jogosultak számára elérhetővé teszi az oktatási nyilvántartás működéséért felelős szerv által az oktatási nyilvántartásról szóló törvény alapján átadott, a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt adatait.”

„Mi köze is van a migrációnak ahhoz, hogy az iskolai tanulók fittségi tesztjének az eredményét kötelező feltenni az EESZT-be?” – teszi fel a kérdést Alexin Zoltán, aki ezt az egész ügyet felháborítónak tartja. „Ez gyakorlatilag pedofília, semmilyen egészségügyi célja nincs, csak arra jó, hogy a tesztek adatait más – sőt az összes – egészségügyi adattal össze lehessen kapcsolni, majd pedig azt meg lehessen szerezni az EESZT-ből” – szögezte le. Az a sejtése, hogy itt is személyre szabott jogalkotás történik. Kihasználják azt, hogy korlátlan hatalma van az államnak a polgárok magánszférája felett. Az EESZT pedig a magánszféra teljes felszámolását célozza, amit most is nyílt kényszerintézkedéssel valósítanának meg...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.