2023. november 29., szerda

AKI ÁLLAMPAPÍRT VESZ, ORBÁNNAK ADJA A PÉNZÉT, ÉS BECSAPJÁK A VÉGÉN, PIRAMISJÁTÉKOT JÁTSZANAK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.11.28.


Mint azt korábban megírtuk, Orbán állama piramisjátékot játszik, hatalmas adósságot görget maga előtt, az állam nem tudja teljesíteni a fizetési kötelezettségeit, mert az MNB magas kamatígéretek miatt keletkezett adósságát nem tudja megtéríteni, ezért bújtatott államcsőd van. A 18 százalékos kamatokra is azért volt szükség, hogy pénzhez jussanak.

A pénzhiány miatt nyújtott hatalmas kamatok tovább rontották a helyzetet, az adósság minden korábbi szintet meghaladja, jelentősen hozzájárult az inflációhoz is, ami pedig visszahatott, tovább rontva a helyzetet. Ezért zsarolják az EU-t az uniós pénzekért, s ezért próbálnak állampapírokkal pénzt szerezni a lakosságtól, mert a piacon már nem tudnak.

A másik fontos szempont, hogy a piaci befektetőket nem lehet becsapni, nekik vissza kell fizetni a pénzüket a megígért kamatokkal együtt, míg a magyar lakosságot be lehet csapni, nekik bármire lehet hivatkozni, és a pénzüket el lehet lopni, a beígért kamatokat nem kell kifizetni, mert hivatkozhatnak Brüsszelre, háborúra, migrációra, hazafiságra a tolvajok.

Korábban azt is leírtuk neves közgazdászokat idézve, hogy a csődhelyzet jórészt azért is következett be, mert hatalmas olcsó hiteleket adtak a NER strómanjainak és oligarcháinak. A drágán szerzett pénzt olcsón adták oda a csókosoknak, az Orbán-család klientúrájának. Eközben nem mondtak le a presztizsvásárlásokról, mint amilyen a reptér megvásárlása.

Ezért megint pénzre van szükségük, és nem tudnak máshonnan pénzt szerezni, mint a magyar lakosságtól. Ezért rontják a banki befektetések feltételeit, s minden akadályt elhárítanak az állampapírok vásárlása elől. Ingyen számla mindenkinek, mindenki tegye be a pénzét Orbán zsebébe, csalárd magas hozamok ígéretének fejébe.

Először is, tudnia kell mindenkinek, hogy Orbánnak hatalmas adósságai vannak, amiben eltűnik a pénz. Feneketlen kútba öntik a magyarok a pénzüket, egy pazarló szélhámosnak adják, akinek a tolvaj fasiszta rendszerét, magát Orbánt és az egyeduralmát finanszírozzák az állampapírokkal. A pénzük, főleg a megígért hozam visszafizetése pedig nem garantált.

Már most kiderült a csalás, hogy a Magyar Államkincstár (MÁK) kérdőíve előre mossa az „állam” kezeit: „Saját bevallása szerint ismeri az állampapírok visszaváltásával (lejárat előtti eladhatóságával) kapcsolatos szabályokat?” Ez a kérdés a felelősséget hárítja el, mert egyszázalékos díj fejében bármikor vissza lehet váltani a Prémium Magyar Állampapírokat, de ennek a díjnak a mértékét az állampapír kibocsátója bármikor megváltoztathatja.

A trükk abban áll, hogy a prémium állampapírok a következő egy-másfél évben nagyon jól kamatoznak, utána viszont sokkal rosszabbul, ezért mindeki szívesen kivenné egy-másfél éven belül, de ha felemelik a díj mértékét magasra, akkor nem éri meg kivenni, hanem a pénz bennragad Orbán zsebében, és később alig adnak valamit érte. Ez csalás és lopás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.