2023. november 9., csütörtök

DTK: ELVISZLEK MAGAMMAL – KEPES ANDRÁS

WMN MAGAZIN
Szerző: D. TÓTH KRISZTINA
2023.11.08.



Kepes András 1948. október 11-én született Budapesten, író, újságíró, televíziós műsorkészítő, egyetemi tanár. Édesapja külkereskedő volt, édesanyja pedig a Külügyminisztérium tanácsosa és a Közgazdaságtudományi Egyetemen oktatott protokollt diplomatáknak, András nővére még Mexikóban született, de ő már itthon. Gyerekkorában ennek köszönhetően élt Libanonban és Buenos Airesben is. 17 évesen jelentek meg az első cikkei, majd a Magyar Rádió munkatársa lett – éppen 50 évvel ezelőtt. Később átment a Televízióhoz, ahol olyan emblematikus műsorokat készített, mint a Stúdió ’80, az Apropó és a Desszert. Diplomát először az ELTE Bölcsészettudományi karán szerzett, magyar-esztétika szakon, majd tanult a Syracuse-i Egyetemen, illetve nemzetközi ösztöndíjjal a Stanfordon. Később pedig doktori és habilitált doktori fokozatot szerzett a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

A kereskedelmi tévék indulása után dolgozott a TV2-nél (onnan betegség miatt jött el), majd az RTL Klubnál is.

2008-től a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, majd az abból alakult Metropolitan Egyetem Kommunikációs és Művészeti karán először tanár, majd professzor, majd dékán. Hat gyereke született három házasságból, a legkisebb 2011-ben. Nagyobb gyerekeinél már unokái is születtek, összesen négyen.

Első regénye 2011-ben jelent meg, a legújabb, a Két macska voltam pedig idén. Apaságról, lelkiismeretfurdalásról, útról a rádióriporterségtől a regényírásig, lázadásról és tervekről is mesél D. Tóth Krisztánnak úton szakmai életének egy nagyon fontos helyszínétől hazáig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.