2023. november 6., hétfő

FELÁLLT A MINISZTERI SZÉKBŐL, MAJD TETŐ ALÁ HOZTA A TÖKÉLETES NER-ÜZLETET PALKOVICS LÁSZLÓ - FIDESZES KÖRÖK MEGSZEREZTÉK, MÉSZÁROS LŐRINC BANKJA MEGFINANSZÍROZTA, PALKOVICSÉK BEKÖLTÖZTEK, AZ ADÓFIZETŐK PEDIG MAJD KIFIZETIK

24.HU
Szerző: HORVÁTH CSABA LÁSZLÓ
2023.11.06.



- A Palkovics László volt miniszter vezette győri Széchenyi Egyetemi Csoport augusztus végén jelentette be, hogy a budapesti Villányi Gardens irodaházba költözik.

- A teljesen felújított, 2500 négyzetméteres épület teljes területét kibérelték a volt technológiai és ipari miniszter felügyelete alá tartozó társaságok 5+5 évre.

- Az ingatlant egy frissen alapított cég, a Gardens Property 2023 Kft. adta bérbe, amely a szerződés megkötésekor még nem is volt tulajdonosa az irodaháznak.

- A Gardens Property Fidesz-közeli üzleti körökből verbuválódott, felbukkan benne a Fidelitas volt alelnöke, a győri egyetem elnökének édesapja és Paár Attila korábbi közeli üzleti partnere is.

- Az irodaház megvásárlására a Mészáros Lőrinc-féle MBH Bank több mint kétmilliárd forint hitelt adott.

- A 24.hu számítása szerint a hitelt bérleti díj formájában teljes egészében kifizetik majd az adófizetők által finanszírozott társaságok.

Kivételes ingatlanügyletben találtak egymásra NER-közeli üzleti körök és a Palkovics László volt miniszter vezetése alá került Széchenyi Egyetemi Csoport – derítette ki a 24.hu.

A Széchenyi István Egyetemért Alapítvány vezetését tavaly év végén vette át a technológiai és ipari miniszteri posztról lemondó Palkovics. A győri egyetemet fenntartó szervezet egyike annak a 35 vagyonkezelő alapítványnak, amelyeket állami feladatok kiszervezése nyomán hozott létre a kormány 2020–2021-ben, s egyúttal több ezer milliárd forintot is elhelyezett ezeknél a szervezeteknél.

Palkovics nem csupán az alapítvány vezetését vette át. Az alapítvány tulajdonába került számos olyan értékes állami vállalat is, ami korábban az ő miniszteri portfóliójába tartozott. Így a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz került például a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., amelyet korábban a Palkovics-féle tárca azzal a céllal alapított, hogy az autó- és motorsportban erősítse Magyarország pozícióját. Az alapítvány részesedést kapott olyan nagy értékű cégekben is, mint a Rába Járműipari Holding Nyrt., illetve a Győr-Pér Repülőtér Kft.

A csoport augusztus végén jelentette be, hogy az alapítvány és több cége közös, új budapesti székhelyre költözött. Az erről szóló közlemény Palkovics Lászlót idézte, aki arról beszélt, hogy a csoport budapesti campusa helyszínéül a Villányi Gardens irodaházat választotta. Mint írták, a XI. kerületben, a Dávid Ferenc utcában található irodaházba költözött be az alapítvány mellett

- a HUMDA Zrt.,
- a HUMDA Pro Kft.,
- a HUMDA Lab Nonprofit Kft.,
- a Techtra Zrt.,
- a ZalaZone Zrt.,
- valamint a Széchenyi Holding Zrt. is.

Ezen kívül ez az irodaház lett a székhelye a Honvédelmi Minisztérium által felügyelt állami N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt.-nek is, amelynek vezetését lemondása után szintén Palkovics vette át havi bruttó ötmillió forintos fizetésért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.