2023. november 5., vasárnap

HETI ABSZURD: AKKOR ÉS ABBAN A HELYZETBEN EZT ÉREZTE HELYESNEK, ENNYI

NÉPSZAVA
Szerző: BALASSA TAMÁS
2023.11.05.


Épül-szépül ez a mi kis Ká-medencei Deepfake Áristomunk (KáDÁr), ez a mi kis tündérbogár sürgősségi NER-ológus osztályunk az Európai Unió szíves félrenézésével.


Olyan ez, kérem szépen, mintha a kontinentális tollaslabdaliga bevett volna a soraiba egy ketrecharcost, és a végén, hogy, hogy nem, minden fürge, ámde meglepett tollaslabda-játékos tettleg agyonverve jönne le a pályáról, miközben a mi kis ketrecharcosunk a vért törölgetné az ellenfél arcberendezésén széttört ütőjéről, fel-felpislantva a kamillázó közönségre, majd odahaza tükör (és az M1 kamerája) előtt gratulálna magának az újabb kiütéses diadalhoz. Tényleg, mennyivel jobb lenne, ha minden tollaslabdázó ketrecharcos volna inkább, mert akkor elkerülhetők volnának az olyan félreértések, hogy akkor szabad-e végül is az ütő fokával gyomrost adni az éppen a labdát bűvölő ellenfélnek, vagy nem, tehát akkor már csak az európai szabálykabátot kellene megvarrni az illiberális gombhoz.

Addig is az uniós szabályok úgy szorongatják a Nemzeti Együttműködés Rendszerét (ami végtére is együtt-működös), mint lakodalmas kutyát a hirtelen eszem-iszom. Itt van példának okáért a svéd uniós tagság. Meglehetősen emberes feladat új érvet kitalálni, hogy miért nem sikerül még mindig napirendre tűzni a végszavazást, amivel a skandináv állam, a finnekhez hasonlóan, történelmi függetlenségét kész feladni, de nem kérdés, hogy a Fidesz–KDNP-frakciónak lesz becsületes kibúvója. Például hogy Nacsa Lőrinc KDNP-parodista családja véletlenül elvitte a papírgyűjtésre a vonatkozó parlamenti előterjesztést, de már megtalálták a kérdéses papírdaráló létesítményt, ahol Fülöp-szigeteki vendégmunkások toborzása után össze is tudják majd ismét állítani, miután kiválogatták a 164 ezer tonna egyéb fecniből a svéd NATO-csatlakozásra vonatkozó papirost, várhatóan 2078-ra. De az is lehet, bár ehhez azért nagyon vastag arcbőrzet kellene, hogy a magyar kormány az orbáni demokráciagyalázat svéd bírálataira utalva hátráltatja még Erdogan török elnök kreativitását is felülmúlóan a végszavazást. Még a végén küldöttséget is szalasztanak Stockholmba, hogy megkérdezzék:

tényleg olyan végtelenül nagy gond, hogy hulladékországot csináltak a harmadik Magyar Köztársaságból, amikor itt vannak a Türk Tanácsban elért kolosszális sikerek?

De hogy az Orbán-rendszer kulturális korszakba ágyazása se szenvedjen csorbát mindeközben, újabb lépést tett a kormány a kis narancssárga csinovnyikok előléptetése érdekében. Hiszen olyan macerás kivárni, amikor az ember már legfeljebb csak ötven évig lehet regnáló miniszterelnök (ehhez is Naprendszer-rekord szükségeltetne), hogy kellő nagyságú szolgalelkűség és lojalitás legyen a magyar kormánnyal szemben az egyetemekre bekerültek között. Hát hogy lesz így működő illiberalizmus ebből itt egy csapásra? Kell 70 pluszpont az MCC diákjainak!, jött az ötlet előfelé egy arra alkalmas testrészből, tehát mondta valaki, és így lett. Vagy így lesz 2024-től. Így a Fidesz-rajongás kétszer annyi pontot ér majd, mint egy nyelvvizsga, és ez így van jól, mi a bánatnak szót érteni a nagyvilággal, amikor a fokost meg a butykost is lehet suhogtatni kommunikáció gyanánt minden különösebb következmény nélkül, Türkiában pedig egyenesen egy nyelvet beszélünk a fél-ázsiai korrupt diktátorokkal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.