2023. november 7., kedd

L. SIMON ELTŰNIK, KÁSLER MARAD - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: URFI PÉTER
2023.11.07.


Az orosz után az ukrán villámháború is kudarcba fulladt. Gázát már gyerektemetőként emlegetik, miközben a magyar parlamentben is eszmét cseréltek az izraeli hadműveletekről. Napindító.

Jó reggelt! Kihirdettük a felkiáltójel-világbajnokság győztesét
És jön a Magyar Jeti filmje!

4 kiemelt cikk:

A nap hőse

Hiába zajlik két háború, hiába csatározott maga miniszterelnök úr a parlamentben, a hétfő nagy része L. Simon Lászóról szólt. A fideszesről, akit menesztett a fideszes miniszter, mert nem volt elég - hogy is mondjam finoman - szélsőjobboldali. És ami még rosszabb: nevetni merészelt egy nevetséges helyzeten. A Nemzeti Múzeum főigazgatója nem tudja elfogadni kirúgása indokát, Csák János pedig még utána is rúgott. Ahogy Szily László írta: ezzel jár, ha egy fideszes egyszerre szeretne jóban lenni kultúremberekkel és a rendszer haszonélvezői között maradni.

A világsajtó figyelmét is felkeltő, egzotikus esemény miatt előszedtük L. Simon nyolc évvel ezelőtti nyilatkozatát, miszerint „itt nem úgy mennek a dolgok, hogy az ember hibázik, és rögtön ejtik”, illetve Orbán Balázs szereplését a botrányosnak kikiáltott kiállításon.

Feltérképezni az anamnézist - és más baromságok

Az anno L. Simont kinevező, a magyar történelemmel kissé más szellemben foglalkozó Kásler Miklóssal nincsenek olyan problémák, hogy a világ összetettségét, a tényeket és az emberi méltóság fontosságát érzékelné. Herczeg Márk emberfeletti teljesítményt nyújtva jegyzetelte le, amit a Magyarságkutató Intézet vezetője a Polgárok Házában elmondott szuverenitásról és szentkorona-eszméről.

Fejemben összekeveredtek

Felvonultak az ellenzéki szónokokok a parlamentben, hogy jól megmondják Orbán Viktornak. Leginkább a vendégmunkások behozatalával próbáltak fogást találni rajta, ami igen hatékony és szellemileg ugyancsak igényes próbálkozásnak tűnik. De volt még putyinozás meg izraelezés is.

Harcok

Már tudjuk, mit gondol Valerij Zaluzsnij főparancsnok, és közlései alapján Rácz András kétrészes elemzést közöl nálunk. Azt írja, az ukránok villámháborús kísérlete kudarcba fulladt, és ahhoz, hogy képesek legyenek a megerősített orosz védelem leküzdésére, átfogó haditechnikai és kiképzésbeli változásokra van szükség. Ez viszont nem megy egyik napról a másikra.

Zelenszkij azt mondta: nem vagyunk hajlandóak a szabadságunkat adni ennek a kibaszott terrorista Putyinnak. Közben ismeretlen eredetű robbanásban vesztette életét az ukrán hadsereg főparancsnokának asszisztense.

A gázai egészségügyi minisztérium szerint már több mint 10 ezer halottja van a bombázásoknak, az ENSZ szerint Gáza gyerektemető lesz. Az USA külügyminisztert és nukleáris meghajtású tengeralattjárót küldött a Közel-Keletre.

Vendégek a 444 címlapján

Qubit: Pusztán azzal, hogy zenét hallgatsz, irtózatos mennyiségű energiát fogyasztasz

Lakmusz: Nagy Márton az olcsó magyar üzemanyaggal büszkélkedett, pedig a régióban nem állunk annyira jól

Forrás.: „Őt oda lőtték be a magyarok, közkatonák” – Interjú Jovánovics Györggyel 1974-es cigány holokauszt emlékmű terveiről

Hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.