2023. november 3., péntek

MOST JÓ MAGYARNAK LENNI: LENYOMTUK KUVAITOT JOGÁLLAMISÁGBAN - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: URFI PÉTER
2023.11.03.


Jó reggelt! Nézzék csak, milyen szép pénztornyai lesznek „Mészáros Lőrincnek”!

4 kiemelt cikk:

Csak pozitívan

Elsőre tán rosszul hangzik, hogy az IDEA nevű kormányközi szervezet négy mutató alapján – demokratikus részvétel, képviselet, jogállamiság és alapvető jogok – felállított rangsorában Magyarország három kategóriában a legutolsó az EU-n belül, a negyedikben meg majdnem utolsó. De nézzük máshonnan: lehet, hogy csak a 125. helyen állunk a demokratikus részvételben, de majdnem ötven országot magunk mögé utasítottunk! Ne a fényévekkel előttünk járó Albániára vagy Kelet-Timorra irigykedjünk, hanem figyeljünk Angolára és Líbiára, mert nagyon jönnek fel a fiúk! Arról persze senki nem beszél, hogy jogállamiságban - ha csak egy paraszthajszálnyival is, de - megelőztük Kuvaitot, ahol az örökös emír nevezi ki a miniszterelnököt, a kormánytagok nagy része a családtagja és a bírókat is maga választja.

És ha nem az EU-hoz mérjük magunkat, hanem például Orbán Viktor választott közösségéhez, a Türk Tanácshoz, ott például rögtön az élre kerülünk mindenféle mutatóban. És még a miniszterelnök úr kitüntetéseinek száma is gyarapodik!

Semmi sem állíthatja meg

Az persze kérdés, hogy a Türk Államok Szervezete csúcstalálkozóján részt vevő muszlim vezetők - a soraik közé fogadott Orbán Viktorral karöltve - hogyan értékelik a Hamász tevékenységét, mennyire lesz megosztó a téma. Magyarország máshogyan szavazott az ENSZ-ben, mint új barátaink.

Közben folytatódott az izraeli hadsereg szárazföldi offenzívája, ismét menekülttáborokat értek légicsapások. Bekerítették Gázavárost, és Netanjahu szerint semmi nem állíthatja meg az izraeli csapatokat. A gázai egészségügyi minisztérium szerint 9000-nél is több áldozata van az övezetet ért légicsapásoknak. Az övezetet nyolc magyar állampolgár hagyta el nemrég, heten maradtak még.

Amerikai értesülések szerint az újjáalakult Wagner-csoport légvédelmi fegyvereket adna a Hezbollahnak. Ebben a konkrét ügyben a magyar kormány nem tudja segíteni Oroszországot, de a NATO-bővítést tudjuk tovább halogatni.

A másik háború

Az oroszok az észak-koreai fegyverszállítmány birtokában az idei legerősebb támadást hajtották végre. Ahogy azt az olasz miniszterelnök telefonbetyároknak elmondta: az ukrajnai háborúban minden oldalon nagy a fáradtság, de közeledik a pillanat, amikor mindenki megérti: kiútra van szükség. Az ukrán csapatokat vezető Zaluzsnij tábornok szerint a technológiai fejlettség patthelyzethez vezet a fronton. Az elhúzódó háború Putyinnak jobb, mert „Oroszország egy feudális állam, ahol a legolcsóbb erőforrás az emberi élet”.

Perfelvétel

Marosi Beatrix meghallgatásával folytatódott az öt kirúgott kölcseys tanár pere. A bíró alaposan megizzasztotta a tankerület vezetőjét, aki nem tudta megmondani, mi a polgári engedetlenség célja, ahogy azt sem, hogy mi alapján választotta ki, hogy kiket rúg ki.Mindjárt vége az őszi szünetnek: és tanítani ki fog? Írják meg nekünk!

Jámbor András megpróbált megakadályozni egy kilakoltatást, földre vitték a rendőrök

Választás 24

A mostani állás szerint az egykori szövetségesek közül a DK és a Momentum is önálló jelöltet állít a szigetszentmiklósi önkormányzati választáson. Egykori támogatottjuk, a polgármester pedig saját egyesületet alapít, jelöltjei között lesz jobbikos, MSZP-s és civil is.

Fotógét

Kiderült, hogy mégis látogathatják 18 éven aluliak is a Nemzeti Múzeum sajtófotó kiállítását, mert ilyen esetekben nem kérhetnek tőlük személyit. Az ismét egy homofób baromsággal kampányoló Dúró Dóra a múzeum főigazgatójának üzent: „L. Simon László nemhogy behúzná fülét-farkát, hanem még neki áll feljebb”. Nyáry Krisztiánnak tetszik L. Simon kurucos kiállása, de az egész balhéra lehetőséget adó törvényt annak idején ő is megszavazta.

YouTyúk

Figyu, amúgy van/lesz/miért nincs gyereked? Tyúkól című női podcastunk második részében: tippek mosogatáshoz, csoki(nem)ajánló és néhány fontos téma a demográfiai nyomástól a bérfeszültségeken át a médiatudatosságig.

Nem tréfál

Extrém terror: a Fidesz tagja és egyik legfontosabb műsorvezetője évek óta napi rendszerességgel fenyegetőzik veréssel, bántalmazással, végleges eltakarítással. Ha vannak áldozatai, segítenünk kell nekik!

Hírleveleinkre itt lehet feliratkozni!

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.