2023. november 21., kedd

SZEGÉNY, NAIV EURÓPAI BIZOTTSÁG

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.11.21.


Már megemlékeztünk a nemzeti konzultációs téboly újólagos kitöréséről, ami ezúttal nagy valószínűséggel minden eddigit felülmúl. Bekerül a postaládába, folyik a médiából, és az utcán is megjelent a szokásos kék óriásplakátok formájában. Arról is szóltunk, Deutsch Tamás volt annyira hülye, hogy külön is felhívta az EP képviselőinek figyelmét a magyar bolondokházára, nem mintha ők maguktól ne értesülhettek volna róla, mint bizonyára tudomásukra is jutott ez az elképesztő zűrzavar, amit ez a csürhe generál.


Mindez csak azért különösen delikát, mert azt nagy valószínűséggel Deutsch Tamás, így az összes fideszes és fideszista tudja, hogy az ebben a konzultációban foglaltak szemenszedett hazugságok azzal a céllal, hogy az arra fogékony magyar nép, ha lehet, még hülyébb legyen, és így ezekre szavazzon. Mindenki tudja, hogy hazudnak, a magyar nép másik halmaza viszont, amelyik nem bávatag, és nem szorongat Orbán Viktor álávjú táblákat, már annyira belefáradt ebbe az egészbe, hogy lassan szava sincs semmire.

Tudomásul veszi a megváltoztathatatlant. Deutsch Tamás már csak azért is csökkent értelmű volt ezzel a figyelemfelhívással, mert azt is tudhatta, nem csak Európa választott képviselői tudják meg, mi folyik itt minálunk, hanem szinte mindenki, még az is, akinek igazán nem is kellene. Például az Európai Bizottság, amelynek szóvivője nyilatkozott is egészen halk hangon. Azt mondta, hogy „a magyar nemzeti konzultációban szereplő állítások teljességgel valótlanok, ugyanakkor Brüsszel nem tervezi ellenkampány indítását”.

Ez utóbbiba bele sem gondolunk, mert nem tudjuk, hogyan képzelnék a levelezést, egyebet, ellenkampánynak éppen elég, ha nem küldik a pénzt, ez meg már úgyis zajlik, és ezek után a nem cselekvés folyamata folytatódni is fog. Tehát Navracsics sírdogálva hazamehet, szükség rá jelenlegi funkciójában szükség itt már nem lesz. De nem is ez, hanem amit a szóvivő, bizonyos Eric Mamer még ráadásnak mondott. Ebből tetszik ki, hogy ez a Brüsszel tudja azt, mi történik Magyarországon, arról azonban fingja sincs, ami itt folyik.

Mamer úr, mint valami naiv óvodás, úgy nyilatkozott, hogy azért nem indítanak ellenkampányt a hazugságözönnel szemben, mert mint mondta, „hisz a magyar lakosság intelligenciájában és egyúttal felkért minden érdeklődőt, hogy a Bizottság különböző dokumentumaiból, vagy a kapcsolattartó személyeken keresztül szerezzen be hiteles információkat arról, hogy mit tesz és mit nem tesz az Európai Bizottság”. Eltátjuk ekkor a szájunkat, midőn elképzeljük mindannyiunk Mária nénijét, aki tájékozódik az EB dokumentumaiban és -ból.

Illetve a kapcsolattartó személyen keresztül, amely Mária néni esetében a plébános vagy a Fidesz egy mini gauleitere, igyekszik hiteles információkat beszerezni. Nem tudjuk, Mamer úr honnan szedi az ismereteit a magyar nép szellemi állapotáról és a közügyek felől való érdeklődéséről, de azt kell feltételeznünk, hogy őt nagyon csúnyán, éspedig galádul becsapták. Innen azt a következtetést tudjuk csupán levonni, hogy a magyar nép és Európa, amely most brüsszeli gúnyában van, egészen egyszerűen nem kompatibilis...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.