2023. december 18., hétfő

DOLGOZNI MINDENKINEK KELL

TELEX
Szerző: PRESINSZKY JUDIT
2023.12.18.


2017. november 15-én kezdtem el dolgozni. Az utolsó évemet jártam az egyetemen, 23 éves voltam és depressziós. Ahogy az akkori albérletem, a gondolataim is túl sötétek voltak. Nem sok értelmét láttam az életnek, és a pszichológusommal sem működött köztünk a kémia.

Aztán azon a szerdán először léptem be az előző munkahelyünk szerkesztőségébe. Egy emberen kívül senkit sem ismertem, és még csak sejtéseim voltak arról, hogy kell újságot írni.

Eltelt előbb egy év, eltelt a második is, én pedig azon kaptam magam, hogy a napjaimnak ritmusuk lett, az életemnek meg valamiféle célja. A munkámban megtaláltam önmagamat, a kollégáimban meg a közegemet. Egyre kevesebb volt a sötét gondolat, ezzel együtt pedig egyre több hely maradt a valódi énemnek. Jobban lettem, és ezt nagy részben a munkámnak tulajdonítom.

Azóta ott felmondtunk, csináltunk egy másik újságot, és persze néha jobban gyűlölöm, mint szeretem ezt a melót, de azért még mindig ez az egyik legjobb dolog a világomban.

A friss népszámlálási adatok szerint, a magyarok túlnyomó többségének életében szintén központi helyet foglal el a munka. A munkanélküliség az októberi adatok alapján 4,1 százalékos, jóval az EU-átlag alatti. Sőt, van ma Magyarországon ötvennégy olyan település, ahol egyetlen munkanélküli sincs, és még hat olyan, ahol csak egy.

Kíváncsi voltam, mi a titkuk ezeknek a falvaknak. Valóban szeretnek dolgozni a lakosaik? És ha igen, mit élveznek a munkájukban? Egyáltalán, mi nekik a munka?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.