2023. december 18., hétfő

REZEDA: ROSSZNAK LENNI ROSSZ

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.12.18.


Tegnap elővette hatvannégy villogó kerámiafogát a közmédia (legalábbis névleg), és karácsony közeledtével, az adventi ájtatossággal megspékelve nekilátott jónak lenni. Álságos üzemmód, cifra hazugság, ha amúgy a mindennapi működését nézzük, amelynek alap-mozgatórugója a gyűlölet és az uszítás, de ezt teszi velük a megszokás. Ilyentájt csöpög belőlük a műszeretet. Bár, ha ránézünk a közösségi oldalakra, azokon is állampolgáraink év végi üzemmódjára, ők sem tesznek ilyenkor másképp.

Szeretünk hazudni szeretet és jóságot. De nem magunkról értekeznénk máma, hanem amúgy a világról és nagyjainkról, akik élen járnak ebben a cirkuszban, éspedig, mert bár ezt az egész színjátékot már megszoktuk, most Novák nacsasszony is részt vett benne. Mi több, az arca lett neki, akinek amúgy is több villogó foga van, mint a köztévének ilyentájt, ami már maga a hazugság és propaganda. Mert például ilyen ábrázattal adta át a hatalmas Afrikában a két tehenet, mint aki akkor is jót tesz vagy tett.

Pedig csak a kameráknak szólt az egész. Mint ahogyan most is minden, de nem árt, ha sorjában haladunk. Ebben pedig az első állomás az ezüstkarácsonyon az a lezüllött média, amelyik attól volt hangos, hogy a porbafingó bávatagokat azzal etette, hogy felhívhatja, személyesen beszélhet vele, hallhatja a rontó hangját – mármint Nováknak. Ebben az az érdekes, hogy úgy lett tálalva ez az egész vele való telefonos cseverészés-lehetőség, akárha ettől a magyari álampolgárnak állva kellene pisálnia a megtiszteltetéstől. Hogy beszélhet Vele.

Mintha Nováknak attól, hogy Orbán kinevezte őt bohócnak, ilyen kirakati bábunak, már nem is lenne luk a seggén, hogy ettől az egésztől félistenné vált volna mintegy, akivel szóba állhatni maga a megtisztelő gyönyörűség, holott rossebeket. Ez az egyik oldala a dolognak, az alattvalói nézete úgymond, de nem ez emelkedtetett szólásra minket máma, hanem a másikfajta hazugság, hogy épp Novákot választani a „jóság” reklámarcának öreg hiba, aminél már csak az lett volna nagyobb, ha maga Orbán játssza ezt a szerepet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.