2023. december 5., kedd

HERÉNYI KÁROLY: EZ A KORMÁNY KÖNYÖRTELEN, KEGYETLEN, SEMMIT NEM VESZ FIGYELEMBE A SAJÁT ÉRDEKEIN KÍVÜL

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2023.12.05.


Határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek az MSZP, a DK, a Momentum és a Párbeszéd, ami azt célozza, hogy alakuljon parlamenti vizsgálóbizottság és tárja fel, hogy törvényes körülmények között vont-e el pénzt a NAV az Iványi Gábor vezette Oltalom Karitatív Alapítványtól, netán az Alaptörvénybe rögzített állampolgári jogok sérülnek-e, mint például az oktatáshoz vagy az egészséges élethez való jog. Egyebek között erről beszélt a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Herényi Károly volt MDF-es politikus, aki évek óta önkéntesként dolgozik Iványi Gábor mellett. Elmondta, az ellenzéki pártok közös akciójának előzménye, hogy a Republikon Intézet Horn Gábor vezetésével egy konferenciát hívott össze az összes parlamenti párt részvételével, „Segítsünk Iványi Gáboréknak” címmel.

Tudjuk, hogy a Fidesz nem fogadja el, mert semmit nem fogad el, de a beadványt úgy állították össze, olyan pontokra van szedve, amelyek nagyon jól kommunikálhatóak. „Tudjuk, hogy nem lesz eredménye, a magyar társadalom legnagyobb problémája, hogy a tanult tehetetlenség állapotában él, elhiszi magáról, hogy nem viszi semmire.”

Herényi Károly elmesélte, a NAV kitalálta, hogy megvonja Iványi Gáboréktól a normatívát, amely nem támogatás, hanem az átvállalt állami feladatok – oktatás, szociális és egészségügyi ellátás költsége, ezt kötelezően adni kell –, akkor kitalálták, hogy Iványi nem fizetett adót és letiltották a számláját. Például Abaújkéren egy négyszáz fős iskola hagyta abba a működését, ahova több mint 40 helyről hordták be a hátrányos helyzetű, különleges oktatást igénylő gyerekeket. „80 tanár közül 30-an nem bírták azt, hogy nem kapnak fizetést hónapok óta, és mióta nincsenek szaktanárok, nem működik az iskola. Ráadásul Szegeden, Orosházán, Békéscsabán is hasonló helyzetbe kerültek Iványi Gábor intézményei. Ezeken a helyeken, ahol van fideszes vezetés is, az önkormányzatok megszavaztak azonnali 10 millió forintos támogatást, ami csepp a tengerben, mert milliárdos tételekről van szó, de a gesztus nagyon fontos.”
...

ITT OLVASHATÓ

KLIKKTV/MÉLYVÍZ: INTERJÓ HERÉNYI KÁROLLYAL

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.