2023. december 13., szerda

MIT ÉR A MAGYAR, HA KÁRPÁTALJAI?

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.12.13.


Egyre zajosabban peregnek a harci dobok, Szijjártó már majdnem be is szakította. Mert és ugyanis uniós csúcs következik, ahol a fő téma Ukrajna csatlakozása és a neki szánt támogatások, amiről már konzultál is a kedves vezető a nemzettel. Ám nem várja meg az összesítést, mit is akar az ő népe ebben a tárgyban, mert a parlamentben ma készülnek elfogadni egy határozati javaslatot arról, hogy nem.

Nem mintha a magyar országgyűlés bármiféle határozati javaslatának valami következménye lenne, mert jogilag irreleváns. Éppen ezért foghatjuk föl a cirkusz részének, ami a bávatagoknak játszódik, akik ott ülnek a konzultációs ívvel e kezükben, és a megoldáson törik a fejüket. Innen is kitetszik azonban, hogy a kedves vezető nagy ívben kakál az ő népére, annak is a véleményére, mert ez a játék egészen másról szól. Mégpedig Putyin laffadt valagáról.

Egyébiránt informális csatornákon már megkérték Orbánt, hogy próbáljon meg viselkedni ezen az uniós csúcson, de, hogy ez mit jelent pontosan, azt nem lehet tudni. Mert eddig is mindig a közös asztalra pisált, és ezután is ezt fogja tenni. A reakciók változhatnak, amit majd meglátunk, de sok jóra ne számítsunk ebben a tárgyban, mert az Unió olyan, amilyen. Megbénítja a demokrácia, ami mindig is a hátránya volt a diktatúrákkal szemben.

Ezt mutatja nekünk a történelem. Ma azonban felszólal a magyar parlamentben ő felcsúti felsége is, fölösleges megnézni és meghallgatni, csak az a mocsok fog a száján kifolyni, mint ami eddig. De maradva a szimbolikánál, ő be is fogja szakítani a dob bőrét, aztán röpcsire száll, mint kölyökkora óta szokásában van, és indul a klubba összetörni a porcelánt, efelől kétségeink ne legyenek. Került azonban egy kis maszat a propellerbe, de lehet, ez csak számunkra érdekes.

Ott van ez az Ukrajna, benne meg a magyarok, akikért eddig – legalábbis szavakban – a kedves vezető, s így természetszerűleg a komplett Fidesz szíve szakadt meg. Miattuk haragudtak állítólag az ukránokra, a nyelvükért aggódtak, meg, hogy a harctéren folyik a vérük. Igaz, őket senki meg nem kérdezte, mit is akarnának, mert akarata ebben a tárgyban is kizárólag Orbán Viktornak lehet, aki szerint Ukrajnát az Unióba fölvenni tilos.

Nos, ehhez képest tettek közzé a kárpátaljai magyarok egy nyílt levelet magyarul és ukránul is, hogy mindenki megértse, és mindenkihez eljusson, akit érint. Ebben a levélben pedig azt fogalmazták meg, szeretnék, ha Orbán nem tenne keresztbe országuk uniós csatlakozásának, s ha Orbánban lenne lelkiismeret, illetve ebben az ügyben a Putyinén kívül is lenne szabad akarata, akkor hallgatnia kellene idegenbe szakadt véreire.

Viszont nem fog. Mert ahogyan láttuk, a kerítésen belül élő magyarok sorsa és véleménye egyáltalán nem érdekli, és ugyanígy fog történni a kárpátaljaiakkal is, mert ők sem számítanak, ők csak pántlika a propaganda kalapján, hogy megalkossunk egy csudálatos képet. Ebből fakad, hogy Orbán Brüsszelben őket (is), illetve saját magát (is) fogja képen köpni, de semmi nem fog történni az ég egy világon. Mi több, elkezdenek majd csordogálni a régen várt eurók...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.