2024. január 18., csütörtök

AMERIKAI NÉPSZAVA: A SZLOVÁKOK NEM FOGJÁK TŰRNI, HOGY FICO ORBÁN LÁBA KAPCÁJA LEGYEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.01.16.


Miután az emberkereskedők szabadon engedésével és az illegális bevándorlók Szlovákiára engedésével Orbán hatalomra segítette Fico-t, a szlovák miniszterelnök először érkezett Budapestre Orbánhoz eligazításra. Orbán saját bábjának tekinti Fico-t, akit különösen nagy utálat övez saját országában, azért pedig még jobban fogják utálni, hogy Orbán csicskása. Fico nagy pávatáncra kényszerül, hogy Orbánnak megfeleljen, de a szlovákok ezt tűrjék.

Orbán a megbukott lengyel fasiszták kiváltására segítette hatalomra minden eszközzel a korábban magyargyűlölő Fico-t, aki jelenleg az egyetlen szövetségese Európában, ami a magyar érdekeket tekintve egy katasztrófa. Ráadásul, Fico örömmel másolja Orbánt a szlovák nemzeti együttműködési rendszer (értsd: szlovák fasizmus) létrehozásában, de az EU-val nem mer annyira ujjat húzni, hogy annak súlyos következményei legyenek.

Márpedig a közös tájékoztató alapján ez volt a Pestre rendelésének fő célja. Orbán ezt adta utasításba neki, meg kell vétóznia, hogy elvegyék a vétójogot és megbüntessék Magyarországot. Fico-nak ezért a nemes célért kell kockáztatnia Szlovákia uniós előnyeit és támogatását, amiért a szlovákok kitekerik a nyakát. Mióta Orbán bábjaként hatalomra került, azóta tüntetnek ellene és az első orbánista intézkedései ellen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.