2024. január 30., kedd

BAYERREL NEM AZ A BAJ, HOGY A NAGYPAPÁJA NYILAS VOLT, MAJD KOMMUNISTA BESÚGÓ

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2024.01.30.


...Hanem van itt más is, ami nem válik Bayer dicsőségére. Például az, hogy ügyes ember. Nem együgyű, mert több ügye is volt, például az, amiből kiderül, hogy nem csupán „frontharcosként” állja meg a helyét, de ha úgy alakul, majdnem százmillió forint eltüntetése sem akadály a számára. Idézet következik: „A hvg.hu 2005-ben közölt információi szerint csaknem százmillió forintot fizetett ki a Magyar Televízió Bayer Zsolt cégének egy 1997 végén kötött szerződés alapján, amelyben az újságíró és társai két produkció gyártását vállalták az MTV részére. A produkciók azonban sosem készültek el. Az ügy a közszolgálati televízió felügyelő bizottsága elé került. Bayer Zsolt a hvg.hu-nak elismerte, hogy az egyik el nem készült sorozatért cége kapott pénzt, ám azt állította, hogy nem tudja pontosan, hogy mennyit. A szerződést az akkori MTV-elnök, Szabó László Zsolt írta alá. A hvg.hu értesülései szerint, az összeg egy jelentős részét – majdnem százmillió forintot – a televízió már kifizette a BLN Vagabunds Kft-nek, ám a két produkció azóta sem készült el. Mindkét – egyébként kulturális témájú – produkció mintegy húsz részből állt volna.”

Bayer Zsolt nem csupán Orbán Viktor barátja és a Fidesz ötös számú tagkönyvének a tulajdonosa, hanem azon fideszesek közé tartozik, akiknek lakásügye volt a Várban. Ennek a lakásügynek az a lényege, hogy Bayer a piaci árnál jóval olcsóbban bérelhetett lakást Budapest egyik legdrágább kerületében. Nem könnyű, de azért próbálják meg elképzelni, hogy a nyilas nagypapa unokája néhány évvel ezelőtt, még a kerület előző, fideszes vezetése idején, nem egészen 32 ezer forintot fizetett egy 48 négyzetméteres lakásért. (Ez az összeg azóta az inflációnak köszönhetően minden bizonnyal valamelyest emelkedett.) Nem ingyen jutott Bayer a bérleményhez, egy pilisi faházat adott a várbéli lakás bérléséért cserébe, merthogy ezt írta elő a törvény. Azok a Fidesz-közeli emberek, Palkovics egykori miniszter például, vagy Rákay Filip, az egykori lemezlovasból Kossuth téri fejszámoló művésszé előléptetett filmes mogul, ugyancsak adtak valamilyen ingatlant a nagyon olcsón bérelhető várbéli lakás bérleti jogáért cserébe. Megjegyzendő, hogy Bayer kis pilisi faházikója valahogyan visszabitangolt a Bayer-családhoz.

Bayer most, hogy napvilágra került nagypapája nyilas - majd nem meglepő módon AVH-s - múltja, megrendült a szembesítéstől. „Iszonyodom attól a nagy, erős, csöndes embertől, aki a nagyapám volt” írta a Magyar Nemzetben. Ha ő iszonyodik a nagypapa tetteitől, akkor próbáljuk meg elképzelni azoknak az iszonyatát, akiket ez a „nagy erős, csöndes ember,” és az általa betanított hasonló szörnyetegek testüregi motozásnak vetettek alá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.