2024. január 23., kedd

MOMENTUM: AKADÁLYOZTA A SÁRVÁRI KÓRHÁZ HULLAHÁZA A TIBORCZ-HOTEL MEGKÖZELÍTÉSÉT, EZÉRT ELBONTOTTÁK A PÁRT MOST TÖBB KÉRDÉSRE IS VÁLASZT VÁR

NÉPSZAVA
Szerző: Á. B.
2024.01.22.


Eredetileg nem tartozott út ahhoz a telekhez, amin megépült a Tiborcz István és Scheer Sándor érdekeltségébe tartozó sárvári hotel. Így hát lebontották a kórház hullaházát és megépítették a szállodához vezető aszfaltcsíkot - derül ki a Momentum országgyűlési képviselőjének egy hétfői videójából.

Tompos Márton azt mondta, a projektet a magyar adófizetők 2,5 milliárd forinttal támogatták. Az ellenzéki politikus kikérte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől (MNV), hogy megtudja, mennyi pénzt adott a kivitelező a magyar államnak azért, hogy itt egy utat építhessen. Egyetlen egy szerződést kapott meg, amelyben egy 10,5 milliós összeg szerepel. Úgy számolt, hogy ha ezt elosztjuk, a 2272 négyzetméteres útszakasszal, akkor ez azt jelenti, hogy 4600 forint/négyzetmétert adott a kivitelező a magyar államnak azért, hogy ezt a területet megkapja használatba.

.A képviselő azt ígérte, kikérik azt a szerződést, hogy kiderüljön, abban szerepel-e bármi, amit a meghallgatáson a befektető megígért - nevezetesen a hullaház visszaépítését. Emellett kérdéseket akar feltenni az MNV-nek, a polgármesternek, valamint a felelős miniszternek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.