2024. február 27., kedd

A MAGYAR STRATÉGIA ÉS PUTYIN NAGYLELKŰSÉGI ROHAMA

VÁLASZ ONLINE
Szerző: HETTYEY ANDRÁS
2024.02.27.


„Lehet úgy érvelni, hogy a nemzetközi szankciók nem érték el a céljukat, és nem hozták közelebb a békét, de ebből nem következik, hogy a fegyverszállítások és a szankciók beszüntetése elősegítené azt” – írja az orosz–ukrán háború évfordulójára a Válasz Online-nak küldött cikkében Hettyey András külpolitikai szakértő. Az Andrássy Gyula Egyetem docense a magyar háborús külpolitika elmúlt két évének ellentmondásait vizsgálva arra jut: ahhoz, hogy teljesüljön Orbán Viktor kívánsága, és ne legyen orosz–magyar határ, kell a Nyugat támogatása Ukrajnának. Vlagyimir Putyintól ugyanis nem várható, hogy pont akkor hagyja abba a háborúját, amikor ellenfele meggyengül.


"Ismételten elítéljük Oroszország katonai agresszióját, és elismerjük Ukrajna jogát az önvédelemhez… A háború folytatása, a halált okozó fegyverek szállítása emberek ezreinek életébe kerülhet. Csak azonnali tűzszünettel, tárgyalásokkal és békével lehet életeket menteni!” (Országgyűlési határozat az orosz-ukrán háború egyéves évfordulójáról)

Orbán Viktor: Vonják vissza Brüsszelben a szankciókat!” (Magyar Nemzet, 2022. szeptember 21.)

Második évfordulójához érkezett Oroszország Ukrajna elleni újabb háborújának kirobbanása, és lassan ugyanennyi ideje vetődik fel két alapvető kérdés a háborút illető magyar stratégiával kapcsolatban.

Magyarország jelenlegi stratégiája két ellentmondástól szenved...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.