2024. február 5., hétfő

AMERIKAI NÉPSZAVA: ORBÁN EZZEL „HADAT ÜZENT” AMERIKÁNAK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.02.05.


David Pressman résztvett a rendkívüli parlamenti ülésen, amelyről Orbán és a Fidesz távolmaradt. Az amerikai nagykövet az újságíróknak azt mondta, „Svédország csatlakozása a NATO-hoz olyan kérdés, ami közvetlenül érinti az Egyesült Államok biztonságát”. Ez összefügg a New York Times megállapításával, hogy Orbán biztonsági kockázatot jelent.

Ennek a mondatnak különleges jelentősége van, mert Amerikában a biztonsági kérdések prioritást élveznek mindennel szemben. Amerika ennek alapján választja szét a barátait és ellenségeit. Aki Amerika biztonságát veszélyezteti, az nemcsak Amerika figyelmét, hanem előbb-utóbb Amerika haragját és válaszát vonja magára. Amerika megvédi a biztonságát.

Az a kijelentés, hogy Svédország NATO-csatlakozása már „közvetlenül” érinti az Egyesült Államok biztonságát, a leghatározottabb diplomáciai figyelmeztetésnek tekinthető. Ez azt jelenti, hogy Amerika nem hagyja, s nem nézi tétlenül, ha Orbán továbbra is veszélyezteti, méghozzá „közvetlenül” Amerika biztonságát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.