2024. február 9., péntek

EGY HÉT KELLETT, HOGY A FIDESZ KIMONDJA: ENNEK A HELYZETNEK NEM LETT VOLNA SZABAD ELŐÁLLNIA

TELEX
Szerző: CSEKE BALÁZS
2024.02.09.


Hat napot várt Orbán Viktor, mire megszólalt Novák Katalin nagy vihart kavart kegyelmi ügyében, és hárította a kormány mindenfajta felelősségét. A miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs kedden még azt mondta: tiszteletben tartja a kormány a köztársasági elnök döntését, péntek reggel Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője viszont már arról beszélt: a rengeteg bírálatnak van alapja, és ennek a helyzetnek nem lett volna szabad előállnia.

Az elmúlt egy hétben Novák Katalin nem adott magyarázatot arra, miért adott elnöki kegyelmet K. Endrének, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, aki a jogerős bírósági ítélet szerint arra kényszerítette az otthon egyik lakóját, hogy vonja vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomását.

Az ügy másik kulcsszereplője, Varga Judit még annyit se mondott a nyilvánosságban, mint a köztársasági elnök. A volt igazságügyi miniszter teljesen elérhetetlenné vált az elmúlt egy hétben. Pedig ő volt az, aki a kegyelmi kérelmet felterjesztette a köztársasági elnöknek, majd a végén ellenjegyezte azt. A politikai felelősség egyértelműen Vargáé és végső soron a kormányt irányító miniszterelnöké. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy Novákkal vitetik el a balhét...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.