2024. február 20., kedd

ISMÉT IVÁNYIÉKRA SZABADÍTOTTÁK AZ ADÓHATÓSÁGOT EGY ELTERELŐ KOMMUNIKÁCIÓS HADMŰVELETTEL

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2024.02.20.


Estére tiltakozó megmozdulást hív össze Iványi Gábor a Dankó utcához, a részleteket a délután folyamán teszik majd közzé – tudta meg a Hírklikk a lelkésztől. Az előzmény, hogy ma reggel a NAV nyomozói – három órás házkutatás után – magánlakásáról bilincsben elvitték Békéscsabára Ónodi István lelkészt, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és intézményei gazdasági hivatalának vezetőjét. Iványi Gábor szerint az akció összefüggésben van a pedofil üggyel, megpróbálják elterelni a botrányt más irányba. Herényi Károly, az Oltalom Rádió egyik munkatársa lapunknak egyenesen úgy fogalmazott: „ez egy nagyon pontosan időzített kommunikációs akció, amely a Balog-féle egyházi botrányt akarja ellensúlyozni, hogy elterelje a figyelmet Novák Katalinról, Varga Juditról, Balog Zoltánról és egyes egyházak szerepéről a pedofil bűnözésben”


Délben került fel a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Facebook oldalára a közlemény, amely beszámolt arról, hogy bilincsben vitték el otthonából az egyház gazdasági hivatalának vezetőjét. Ónodi Istvánt azután verték bilincsbe, hogy közölte: csak ügyvédje jelenlétében nyilatkozik, amit a hatósági személyek „akadékoskodásnak” minősítettek. Az eljárás közben és után nem telefonálhatott, készülékét elvették, és nem hagytak ott sem a házkutatásról, sem az eljárás értelméről semmiféle hatósági iratot. Kérdésre, hogy mi a vád, azt válaszolták, hogy vád nincs, nyomozás zajlik. Később ezt azzal egészítették ki a feleség számára, hogy „gazdasági bűncselekmény megalapozott gyanúja” miatt zajlik az eljárás.

A MET közleménye emlékeztet arra, hogy ez a lépés egy nappal előzi meg az egyház rendes évi országos közgyűlését (zsinatát), és napra csaknem pontosan két évvel követi azt, hogy (2022. február 21-én) a NAV fegyveresei váratlanul ellepték az egyház központját és gazdasági hivatalát. Válogatás nélkül minden adathordozót és hivatalos iratot elkoboztak. Az eljárásról azóta semmiféle információt nem adtak. Az elvitt személyi és egyéb anyagokat, számítógépeket nem szolgáltatták vissza. „Tekintettel a nyomozásban tartott két éves hallgatásra, az intézkedés időzítésére, és az őrizetbe vétel váratlan voltára, az akció politikai indítékúnak tűnik” – szögezi le a közlemény. Amely emlékeztet arra is, hogy az egyház négy nappal ezelőtt nyilvánosan tiltakozott a pedofil ügyben érintett bántalmazó jogkövetkezmények alóli felmentése ellen. Az egyházi közbenjárásra kialkudott, és az akkori igazságügyi miniszter által ellenjegyzett államfői döntést vállalhatatlannak nevezték, és szolidaritásukat fejezték ki az áldozatokkal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.