2024. február 5., hétfő

KÍNOS HAZUDOZÁS, ELÁRULT NEMZETI ÉRDEK – NAGYKÖVETEK ELŐTT BÍRÁLTA A KORMÁNYT AZ ELLENZÉK A RENDKÍVÜLI ÜLÉSEN

SZABAD EURÓPA
Szerző: KERTÉSZ ÁDÁM
2024.02.05.


Rendkívül kínos, hogy a magyar kormány blokkolja a svéd NATO-csatlakozást, amelynek elfogadásáról többször nem mondtak igazat, az akadályozással pedig elárulják a magyar érdekeket – ellenzéki képviselők ezeket a bírálatokat hozták fel az Országgyűlés rendkívüli ülésén, amely a Fidesz–KDNP távolmaradása miatt határozatképtelen volt, viszont számos NATO-tagállam nagykövete személyesen kísérte figyelemmel.


Ahogy arról korábban írtunk, az ellenzéki pártok kezdeményezésére Kövér László házelnök hétfőre összehívta az Országgyűlés rendkívüli ülését. A svéd NATO-csatlakozás elfogadásáról lehetett volna szavazni, valamint az életvégi döntések és az akkugyárak ügyében vitázni. A Fidesz–KDNP előre bejelentette, hogy nem vesz részt az ülésen, amely ezért határozatképtelen volt, szavazni nem lehetett, csak a napirend előtti felszólalásokat mondhatták el a képviselők.

A NATO-tagállamok nagykövetei azonban kiemelt figyelmet fordítottak az ülésre. Ott volt David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete mellett a holland, a norvég, a dán, a lengyel és a szlovák nagykövet is. Az előre megadott témákon kívül nem mentek el a képviselők szó nélkül a pedofilbotrány mellett sem, kemény szavakkal bírálták Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmi döntését és Varga Judit volt igazságügyi miniszter ellenjegyzését. Többen is lemondásra szólították fel Novák Katalint, fideszes pedofilmaffiáról beszéltek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.