2024. február 9., péntek

LACKFI BÖLCSEBB ÉS TISZTESSÉGESEBB LETT VOLNA, HA A BÍRÁLÓIRA TETT MEGJEGYZÉSEIBŐL LEGALÁBB EGY MORZSÁNYIT NOVÁK KATALIN, VARGA JUDIT VAGY ORBÁN VIKTOR SZÁMÁRA IS FÉLRETETT VOLNA...

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2024.02.09.


Lackfi János néhány nap elteltével kilép Novák Katalin tanácsadó testületéből. Közben viszont haragszik azokra, akik szóvá tették Novák tanácsadó testületében való szerepvállalását, amely eddig a pillanatig Lackfinak nem okozott semmiféle gondot. Ezt mondja: „Borzalmas minden pedofil-botrány, és a kegyelem-ügy kapcsán nagyon vártam volna bármiféle magyarázatot. A közfelháborodás teljesen érthető, az viszont aljas dolog, ahogy sokan ennek révén próbálnak kattintásszámot elérni, politikai tőkét kovácsolni, vagy csak jó troll módjára másoknak beszólogatni, saját fensőbbrendűségüket bebizonyítani.”

Nem feszegetném most, hogy ki próbált politikai tőkét kovácsolni: az, aki belépett és a mai napig jól elvolt Novák tanácsadói testületében, avagy azok, akik ezt így vagy úgy, saját habitusukból és vérmérsékletükből fakadóan szóvá tették. Azt pedig végképp nem értem, mire gondol Lackfi János, a költő, amikor az őt bírálókat saját felsőbbrendűségük bizonygatásával vádolja. Lackfi úgy gondolja, hogy a kritika, a bírálat tesz felsőbbrendűvé? Netán az, ha valaki elemi morális elvekre hivatkozva ad hangot véleményének?

Nem tudom, Lackfi miként áll „a politikai tőke kovácsolásával”, ám megkockáztatom, bölcsebb és tisztességesebb lett volna, ha a bírálóira tett megjegyzéseiből legalább egy morzsányit Novák Katalin, Varga Judit vagy Orbán Viktor számára is félretett volna.
Úgy is mint volt politikai tanácsadó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.