2024. február 27., kedd

NEM A SOVINIZMUSA MIATT KELLETT ÉS ILLETT VOLNA FELÁLLNI (VAGY ÜLVE MARADNI), HANEM AZÉRT, MERT EGY MOCSKOS DIKTATÚRA VÉRESKEZŰ, GYILKOS DIKTÁTORA TETTE EL ŐT LÁB ALÓL, FÉLVE, RETTEGVE A POLITIKAI ELLENFELÉTŐL...

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2024.02.26.


Nem hinném, hogy Orbán Viktorral kellene megvitatni a sovinizmus értelmét és jelentését, meg azt, hogy Navalnij tényleg soviniszta lett volna-e, inkább csak emlékeztetnék arra, hogy a sovinizmus szó Eugène Scribe színműjének, a „Le soldat laboureur” főszereplőjének, Nicolas Chauvinnek a nevéből ered, aki mindenek fölött és mindenek ellenére, vakon és mély áhítattal imádta a vezérlő tábornokot, Napóleont. Ismereteim szerint Navalnij nem felelt meg a fogalom eredetijének, mivel nem tűnt úgy, mint aki imádta volna Putyint, szemben a magyar Országgyűlés 135 felettébb bátor képviselőjével, akik a szó eredeti jelentésében leginkább csak soviniszták, semmi egyebek.

Ám üzenném Napóleonnak, akarom mondani Orbán Viktornak, hogy akár így, akár úgy, Navalnij esetében nem a sovinizmusa miatt kellett és illett volna felállni (vagy ülve maradni), hanem azért, mert egy mocskos diktatúra véreskezű, gyilkos diktátora tette el őt láb alól, félve, rettegve a politikai ellenfelétől.

Vagyis Orbán és 135 bátor embere a gyilkos Putyin melletti szolidaritásból és a putyini barbár rendszerrel szövetséges Orbán-rezsim iránti mély, rendíthetetlen „soviniszta” elköteleződéséből fakadóan maradt ülve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.