2024. február 27., kedd

ORBÁN GOLYÓSTOLLAT CSERÉLT, SULYOK TAMÁS AZ ÚJ GOLYÓSTOLL NEVE

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.02.26.


Orbán Viktor munkáját nagymértékben nehezíti, hogy fent kell tartania az autokráciában a demokrácia hamis látszatát, ezért külön embert kell foglalkoztatnia, aki aláírja azt, amit ő már eldöntött. Ez olyan felesleges pótcselekvés, mint a 135 ember etetése a parlamentben, hogy az utasítására megnyomják azt a gombot, amit ő mond.


A látszatot viszont fent kell tartani, a liberális demokráciák intézményeit meg kell őrizni akkor is, ha azoknak semmi szerepük nincs. Ezekbe pedig embereket kell ültetni, akik így hibázhatnak is, mert nem ülhet ő minden pozícióban, pedig legszívesebben azt tenné, és nem is lenne itt szükség rajta kívül senki másra. Ezek úgyis mind csak az ő bábjai.

A köztársasági elnöki funkció csak egy golyóstoll, amit meg kell hosszabbítani egy ember kezével. Ez az ember változhat, cserélhető, ha megfelel arra a feladatra, hogy le tudja írni a nevét, ha megmutatják neki, hogy hova kell. Mindennél jobban kifejezi, hogy a személy nem számít, hogy a legutóbbi golyóstoll nevét, aki túlmozogta magát, ki sem ejti a száján.

Orbán most golyóstollat cserélt, a golyóstoll neve Sulyok Tamás, de az teljesen mindegy, hogy kicsoda. A választás nyilván azért esett rá, mert láthatóan ambíció nélküli, jellegtelen és unalmas, lusta és szürke ember, aki semmit nem fog csinálni, csak aláírni, amikor kell. A szolgalelkűsége és a jellemtelensége az arcára van írva, ez a poszt betöltésének feltétele.

Egy Köztársaság nélküli állam köztársasági elnöke.

A 135 felesleges ember megszavazta ezt a másik felesleges embert. Pontosan tudják, hogy éppen annyira nincs semmi köze ahhoz, amit csinál, mint nekik. De színház az egész világ, ők a névtelen senkik benne. Egyetlen dolguk van, hogy ne okozzanak semmi bajt, kerüljék a nyilvános helyen való vizelést és a hangos fingást. Üdvözöljük az új golyóstollat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.