2024. február 18., vasárnap

ORBÁN A „MAKE EUROPE GREAT AGAIN” JELSZÓVAL MEGALAPÍTOTTA AZ EURÓPAI KU KLUX KLAN-T

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.021.18.


Orbán évértékelőnek nevezett gyenge showműsora nem sok szót érdemel, egyetlen elemet kivéve. Orbán előbb áthárította saját felelősségét a pedofilügyben, megpróbált talpra állni az ütés után, ami földre vitte. Nehézsúlyú bokszolónak mutatta magát, de bevallotta, hogy egy ütésre volt a KO-tól. A 200 ezresnek számolt tüntetés azonban kisegítette a bajból.

Nem Tyson, hanem Kokó

Orbán nem Mike Tyson, nem is Muhammad Ali, sokkal inkább Kokó, aki az első komolyabb pofon után kiterült és visszavonult. De Orbán komoly ütést még nem kapott. Amikor meg kellett volna sorozni a köteleknél, megint jött egy dilettáns csapat, amely kiengedte Orbánt a sarokból. Pedig védekezésre képtelen állapotban volt, s a tömegben benne volt az ütőerő.

Ezt leszámítva az unalomig ismert, ócska poénokkal tarkított hazudozást adott elő, ezek közül a legabszurdabb az volt, hogy ők újabb Nobel-díjasokat kitermelő oktatást csinálnak, mintha a Magyarországról elüldözött és elmenekült két Nobel-díjashoz bármi közük lenne. Nekik, akik csak lerohasztották az oktatást az elemi iskolától az egyetemig.

A pedofilügy legjelentősebb hozadéka, hogy nem működik a propaganda, kontraproduktív a ripacskodás, inkább utálatot vált ki és olaj a tűzre. Volt azonban a rendezvénynek egyetlen fontos mozzanata, amire Orbán nagyon készült, azonban a pedofilügy háttérbe szorította a lényeget, amely ezért nem tudott úgy elsülni, ahogy szerette volna. De ez csak a kezdet.

Ez pedig az európai fajgyűlölet, az európai nácizmus újraélesztése, az európai Ku Klux Klan megalapítása, és a fehér keresztény Európa hadüzenete a sokszínű szabad Európa ellen.

Náci zászlóbontás

Orbán egyetlen figyelemre méltó bejelentése az volt, hogy ő akar lenni az európai Trump. Nem is érzi, hogy ez mekkora szégyen és micsoda önleleplezés. A magyar uniós elnökség kapcsán pedig meghirdette a „Make Europe Great Again” jelszót, ami sokkal többet takar annál, mint amit elsőre gondolnánk, s amennyire a külvilág felfigyelt erre.

Ez nem csupán a magyar uniós elnökség hadüzenete az Európai Uniónak. A Make Europe Great Again nemcsak hangzásában áll közel Trump MAGA jelszavához, hanem tartalmilag is. Ez a fehér felsőbbrendűséget hirdető rasszista, fajgyűlölő, náci ideológia jelszava, amely az európai nagyságot a bevándorlás és „fajkeveredés” előtti Európával azonosítja.

Orbán ezzel nem csupán a liberális demokratikus Európa és az Európai Unió ellen hirdetett harcot, hanem a fehér felsőbbrendűségre épített rassiszta, fasiszta, náci programot adott. Ez a faji megkülönböztetésre épülő náci ideológia újraélesztése, Orbán ennek állt az élére. Orbán náci Európát hirdetett meg, amelynek ő a náci vezére.

Ez ezt jelenti, nem mást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.