2024. február 18., vasárnap

AZ EGÉSZ TÖRTÉNET BEINDÍTÓJA ÉS LEGFŐBB ELLENŐRE Ő MAGA

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2024.02.


„A teológia az én felfogásomban az egyház kritikus önreflexiója…” „A Másik hozzátartozik a keresztény ember lényegéhez, és nemcsak az a Másik, aki a communio sanctorum-on belül van, hanem alapvetően és konkrétan minden Másik. Nincs egyházi Én világi Te nélkül…” A politikai veszélyek elkerülésének egyik feltétele „az állam és egyház szétválasztása, különösen anyagi tekintetben.”

A fenti idézetek egy 1995 októberében rendezett konferencián elhangzott előadás szövegében olvashatóak, amely a Vallásfilozófia Magyarországon (MTA Filozófiai Intézete – Áron Kiadó, Bp. 1995.) c. kötetben látott napvilágot (105-114.) A kötet a Filozófiai Intézet akkori igazgatója, Nyíri Kristóf bevezetőjével jelent meg, s a szerzők között olvasható – mások mellett – Horányi Özséb, Karasszon István, Lendvai L. Ferenc, Mezei Balázs, Maróth Miklós, Szennay András, Tomka Miklós, Nemeshegyi Péter s szerénységem tanulmánya.

A fenti idézetek Balog Zoltán előadásából származnak, parányi jelzéseként annak, hogy az akkor még csak egyszerű református lelkész 29 évvel ezelőtt miként gondolkodott.
Azt jól tudjuk, hogy a református püspök, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egykori államtitkára, az Orbán-kormány Emberi Erőforrások Minisztériumának egykori minisztere, a Polgári Magyarországért Alapítvány főigazgatója és kuratóriumának elnöke, a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki egyházkerületének püspöke, a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi elnöke, a minap lemondott köztársasági elnök Tanácsadó Testületének tagja, Orbán Viktor lelki-spirituális vezetője, hűséges barátja, a miniszterelnök legszűkebb körének tagja, Novák Katalin támogatója, mentora, barátja manapság, 29 év elteltével miként gondolkodik.

Azt is tudjuk, hogy saját egyházát, s már rég elveszett becsületét miként áldozza fel önnön tisztességtelenségének, becstelenségének oltárán, abúzált gyerekeken lelki erőszakot elkövető, pedofílmentő gazember melletti lobbizásával.
De!

Kérek mindenkit, hogy ebben a nagy Balog-ellenes hangulatban egy pillanatra se feledjük el, még ha sokak számára elégtételt jelent is, ahogy a mindenre kapható béraljadékok most szétmarcangolják azt, akinek tegnap még a hátfelébe voltak bebútorozva, hogy természetesen nem Baloghoz vezetnek a legfőbb szálak, Balog ebben a történetben csak becstelen kis eszközként van jelen. A szálak a némaságot fogadott és gyáván megbúvó Orbán Viktorhoz vezetnek, akinek emberei most nem Balog becstelensége miatt járatják csúcsra önmagukat, hanem azért, mert ha Balog lemondott volna, ezzel azt a benyomást keltette volna, hogy ő volt az egész förtelmes folyamat legfőbb kezdeményezője, elterelve ezzel a gyanút és a figyelmet Orbán Viktorról. A miniszterelnökről, a „vezérlő tábornokról”, aki gyáva hallgatása, megbúvása, és mindenre kapható, moral insanity bértollnokai megszokott hazudozásai ellenére, s feltéve, ha a propagandagépezet hiénahadának begyakorolt terelése és hazudozása helyett saját józan eszünkre hallgatunk, könnyen beláthatóvá válik, hogy az egész történet beindítója és legfőbb ellenőre ő maga, Magyarország miniszterelnöke.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.