2024. március 26., kedd

A MAGYAR KORMÁNY JÓ HÍRNEVE

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.03.26.


Nagy Márton miniszter perrel fenyegette meg a SPAR-t a magyar kormány jó hírnevének megsértése miatt. Mielőtt tisztába tennénk, ez miért is képtelenség, idézzük azért fel ezt a csudálatos történetet, amely ím, lassan eljut a végkifejletig. Minden az extraprofitadóval kezdődött, ami sarc nem egyéb, mint a magyar kormány útonállása a neki nem kedves cégekkel szemben kettős céllal. Elszedni a pénzüket, és elűzni őket az országból, vagy, ha már kivéreztek, olcsóért fölvásárolni azokat.

Ez egy nyílegyenes folyamat a NER-ben, ami annyira nyilvánvaló, hogy már az EU-hoz fordultak a Magyarországon regnáló multik (legalábbis jórészük), bemutatva a közösségnek, milyen maffiamódszerekkel működik a Fidesz. Ha úgy vesszük, ez az egész annyira transzparens, hogy már szót sem érdemelne, ha a magyar kormány nem lenne annyira hülye, hogy mindezek után is neki áll feljebb. Unalomig ismerjük a Ryanair-rel való affért, aminek csak a folyománya, hogy ennek vezére Nagy minisztert leidiótázta. De volt ott is per.

Mégpedig azért, mert a kormány egyik kinyújtott karja, a fővárosi kormányhivatal, mint hatóság háromszáz millió forintra büntette a légitársaságot, mert az tovább passzolta az utasokra a rá kivetett extraprofitadót. Aztán kiderült, a büntetés jogtalan, tehát lehetne olyan tapasztalat, hogy nem jó ómen minden hülyeség miatt pörösködni a multikkal, mert esetleg nem lesz jó vége. Illetve a vége mindig az, hogy a fogyasztó, lásd, mint fentebb, az utasok fizetik meg a magyar kormány rablóhadjáratait. A SPAR-ral sem lesz ez másként.

Illetve ezzel az osztrák céggel annyival nagyobb a baj, hogy a rabláson túl – mint ismeretes – azt is a nagyvilág elé tárták, Orbán Viktor szeretett volna egy rokonnak részesedést a cégből a SPAR-vezér állítása szerint. Így ez volna az, amivel kormányunk jó hírneve csorbult, bár ilyenje nem nagyon van már – ha volt egyáltalán -. Emlékezzünk az Uniónak panaszolt maffiamódszerekre, hogy az egyéb bajokat (külpolitika, jogállam, etc.) ne is említsük, tehát sokkal inkább mondható az, elképesztően rossz a magyar kormány híre.

Azon már túl sokat rontani nem lehet. Viszont abból, amit még alább előadunk, meglátjuk, ez a lehetetlen küldetés is sikerül nekik, mert a SPAR-ral kapcsolatban most indul útjára a gyönyör. Kiindulásként az az érdekesség, hogy Nagy miniszter hatóságnak képzeli magát, s mint ilyen, abban a tévedésben van, hogy egy céget, illetve annak a vezérét utasítgathatja akármire is. Pedig állítólag ezt tette, ha igaz az a kijelentése, amit előadott, miszerint „múlt héten behívtam a SPAR vezetőjét, és elmondtam neki, hogy minden kijelentésnek következménye van”.

Ez annyira szép, hogy ugyanebben a mondatban maga jó miniszter urunk cáfolja is meg, midőn egy vessző után pedig ezt visítja: „fáradjanak ide, és mondják el, mire alapozzák ezeket a kijelentéseket, amiknek következményei lesznek”. No most, vagy behívatta azt a nyüves cégvezért, vagy most ábrándozik arról, hogy fáradjon hozzá, mert a kettő együtt nem megy. A logika szerint sem áll meg ez így, de, ha ez még fel sem tűnne, az mindenképp, hogy ebben a mondatban kétszer is elhangzik a „következményei lesznek” fenyegetés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.