2024. március 9., szombat

A TEMU DURVÁN LETAROLTA A MAGYAR PIACOT – A WEBÁRUHÁZAK EGYENLŐ ESÉLYEKET SZERETNÉNEK

24.HU
Szerző: TAMÁSNÉ SZABÓ ZSUZSANNA
2024.03.09.


A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a magyar piacot hónapok alatt maga alá gyűrő Temuval szemben. A GVH-hoz panasszal forduló Ecommerce Hungary szerint a kínai cég kereskedelmi gyakorlata, akciózási stratégiája nem felel meg az európai és magyar előírásoknak, erősen tisztességtelen gyakorlatot folytatnak. Beszerzési ár alatt, úgynevezett „piacfelfaló” árral kínálják a termékeket, vélhetően úgy, hogy nem fizetik a kötelezően befizetendő díjakat. A magyar webáruházak érdekképviseleti szerve szerint hazai cégek húzhatják le a redőnyt, emberek veszíthetik el az állásukat a kínai óriás miatt.


A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) célkeresztjében a Temu, vizsgálja a kínai online piactér intenzív kereskedelmi gyakorlatát érintő beadványokat a magyar versenyhatóság – derült ki a GVH február 27-i közleményéből. Azt is írták, hogy több bejelentéses eljárás is folyamatban van a társaság kereskedelmi gyakorlatával kapcsolatban, jelenleg értékelik a beadványokban foglaltakat. Részletes adatgyűjtést végeznek, ezek alapján pedig a nemzeti versenyhatóság megteszi a szükséges intézkedéseket a magyar fogyasztók védelme érdekében, indokolt esetben versenyfelügyeleti eljárást indít.

"Elkötelezettek vagyunk a tisztességes e-kereskedelem iránt, így bizakodóak vagyunk"

– kommentálta röviden a hírt a magyarországi webáruházak érdekképviseletét ellátó Ecommerce Hungary alelnöke, Zabari István a 24.hu-nak. Tudomása szerint nemcsak magyar, hanem nemzetközi beadványok is vannak a Temu gyakorlatával kapcsolatban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.