2024. március 26., kedd

HATALMAS TÖMEG TÜNTETETT BUDAPESTEN, MAGYAR PÉTER ÁPRILIS 6-RA ÚJRA AZ UTCÁRA HÍVTA AZ EMBEREKET

NÉPSZAVA
Szerzők: B.Z., P.L., Á.B.
2024.03.26.


Magyarország a rendszerváltás utáni élet legnagyobb politikai, morális és jogi válságába süllyedt néhány hét alatt – jelentette ki Varga Judit NER-rel szakító exférje, akit több mint tízezer ember követett a ma esti demonstrációra. Elég parázs volt a hangulat, de úgy tűnik, Orbán Viktort ez nem érdekelte, meccset nézett közben.


Kezdésre több száz ember gyűlt össze Budapesten a Markó utcában arra a tüntetésre, amelyet Magyar Péter hirdetett meg a Schadl–Völner-ügyben végzett független vizsgálat követelésével. A tüntetők a Legfőbb Ügyészség épületétől az Országházig, a Kossuth térre vonulnak, ahol már az Orbán-kormány lemondása lesz a jelszó.

Helyszínen tartózkodó munkatársunk szerint ahhoz képest, hogy meccsnap van – Magyarország Koszovót fogadja egy barátságos futballmérkőzésen – egész sokan jelentek meg. Eleinte a Gábor Áron rézágyúja bömbölt a hangszórókból, aztán jött az A jó lovas katonának... is. Jobb hangulatot csinál mint a Grund, az tény ¦ kommentálja ezt munkatársunk.

Magyar Péter kezdés után tíz perccel lépett a tüntetők elé. Hatalmas ováció fogadta.

Úgy érzem, hogy egyre többen gondolják Magyarországon, hogy elég volt – kezdte a beszédét.

Azt hangoztatta, nem egy politikai, ez nem egy jobboldali és nem egy baloldali tüntetés, ez egy nemzet demonstrációja, mert egy nép most azt mondja, elég volt. Azt hangoztatta, Magyarország a rendszerváltás utáni élet legnagyobb politikai, morális és jogi válságába süllyedt néhány hét alatt: pedofil bűncselekmények eltussolásával, elnöki kegyelmi botránnyal, korrupt végrehajtókkal és korrupt kormánytagokkal, adófizetői százmilliárdokkal fenntartott rogáni propagandával, kézivezérléssel működő titkosszolgálatokkal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.