2024. március 30., szombat

IHÁSZ SÁNDOR: „RENDSZERSZINTŰ A PROBLÉMA AZ ÜGYÉSZSÉG MŰKÖDÉSÉBEN”

KLIKK TV / MÉLYVÍZ
Műsorvezető: NÉMETH PÉTER
2024.03.29.Nem úgy működik az ügyészség, ahogyan egy jogállamban kellene. S nemcsak a politika miatt, hanem a szakmaiság is egyre gyakrabban megkérdőjelezhető – jelentette ki Ihász Sándor. A volt fővárosi fellebbviteli főügyész a KlikkTV Mélyvíz című műsorában a többi között azt mondta: az ügyészség mai működése összetett probléma, az igazságszolgáltatás egész rendszerét érinti. 

Ihász Sándor a Magyar Péter-ügy kapcsán kifejtette, hogy ami ott történik, nem alkalmi, eseti jelenség. Szerinte a pártosság, a megvezetettség nem csak az ügyészség szervezetrendszerét, munkáját, működési struktúráját, hanem az igazságszolgáltatás egész rendszerét érinti, ahol a szakmaiság is egyre gyakrabban megkérdőjelezhető. Ahogyan mondta: „Minden mindennel összefügg, mindenre kihat”. Úgy vélte: „Az egész ágazat egy katasztrófa”, beleértve a bíróságok és az Alkotmánybíróság munkáját is. 

A volt fővárosi főügyész „egyszerű propaganda fellépésnek” tartja az ügyészség sajtótájékoztatóját, amit Varga Judit meghallgatása után tartottak. Szerinte egy hanganyagot például a főügyész állításával szemben lehet manipulálni, utólag azt kell mondani, hogy „technikailag nem sikerült rögzíteni”, tehát nincs meg. 

A kormány célja, hogy az ügyben a fókuszt elvigye a családon belüli erőszakra, ami sikeres lehet a mai magyar társadalomban. Ihász szerint a társadalom nagy része indulati alapon alkot véleményt és nem tényszerűen, az emberek motiválhatók, befolyásolhatók, irányíthatók.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.