2024. március 20., szerda

PUTYIN MAGYAR HANGJA

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.03.20.


Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke elbeszélgetne a bíróságokkal a hazaárulás büntetőjogi tényállásáról. Mindenekelőtt arra hívnánk fel a figyelmet, hogy a kormány hivatalnokának nem kellene a független bírósággal beszélgetnie semmiről, főleg nem bizonyos passzusok értelmezéséről, noszogatva őket ellenzéki képviselők elítélésére. Viszont tudjuk, Lánczi Tamás a fent említett minőségében nem egyszerű hivatalnok, hanem Orbán kinyújtott karja, a NER oszlopa, a Fidesz hatalmának minden áron való őrizője.

Amúgy az Európa Tanács Velencei Bizottsága szerint semmi szükség a Lánczi elnökölte hivatalra, megkérdőjelezték annak nem csak a függetlenségét, de a jogalapját is. De, mint tudjuk, az ilyesmik a magyar hatalmat meg nem hatják, még akkor sem, ha emiatt (is) vizsgálat indult Orbán ellen, és emiatt (is) nem kapják meg az annyira áhított brüsszeli pénzeket, amelynek az ódiumát a magyar ellenzéki EU-s képviselőkre akarják kenni. S hogy körbeérjünk, őket ez a Lánczi ezért ítéltetné el szíve szerint hazaárulásért.

Hősünk a Bayer showban beszélt lázálmairól ábrándos szemekkel, ahol az ilyen ügyek lefolytatásáról delirált, miszerint „ahol szuverenitássértést észlelünk, ott jelezzük a megfelelő és illetékes szerveknek, hogy tessék szépen alkalmazni a megfelelő jogi passzusokat, és tessék elvégezni azt a feladatot és megvédeni a magyar szuverenitást.” Mint kitetszik, ezek után már tényleg csak az hiányzik, hogy a magyar bíróságok elítéljék azokat, akiket Lánczi e célból számukra kijelöl, azaz, a magyar ellenzéki EP-képviselőket.

A NER-ben megszoktuk, hogy a piszkos munkát Orbán mindig másokkal végezteti el, és ennek a mocsokhalomnak egyik szarcsimbókja ez a Lánczi, de nincsen egyedül. Mielőtt azonban tettestársairól is szót ejtenénk, nem árt arra is figyelni, mennyire Putyin kottájából való játék ez. A nagy Oroszországban ugyanis előszeretettel nyilvánítják külföldi ügynököknek a rendszer ellenségeit, hogy ellenük jogszerűnek látszón felléphessenek, s ha Lánczi aljas törekvése célt érne, mi is azt láthatnánk, hogy EP képviselőink emigrációba kényszerülnek.

Vagy magyar földre lépve hazaárulókként kattanna a kezükön a bilincs. Közelebb vagyunk ehhez, mint hihetnénk, hiszen a NER egyre vadabb, egyre több ellenzéki ellen indítanak koncepciós eljárásokat. Épp tegnap adott ki egy közleményt Fekete-Győr András, akit nemrégiben ítéltek el: „Innen is üzenem Orbán Viktornak: hiába fenyeget bennünket börtönnel, próbál lejáratni egyre gyermetegebb próbálkozásokkal, ez csak megerősít minket abban, hogy a jó úton járunk. Minket sem megfélemlíteni, sem elhallgattatni nem lehet”.

Derék és bátor dolog ez, csak semmit sem ér. Ez egyenes út a mártíromsághoz, de oda még számtalan ösvény vezet. Mint a NER másik ökle ügyködésével. A CÖF-CÖKA ugyanis feljelentette az Átlászót, illetve Lánczi figyelmébe (vizsgálata tárgyává) ajánlott civil szervezeteket, mint a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság vagy a Transparency International. Ők a CÖF szerint külföldi megbízásból és pénzekből „vadásznak le” a NER-nek kedves és fontos embereket, és máris ott vagyunk Putyin külföldi ügynökeinél.

Ugyanakkor, hogy a kép teljes legyen, meg kell említenünk Varga Judit új szerelmének cégét (hatóságát, hatalom öklét), az ÁSZ-t, amelynek élén Windisch László, amikor épp nem a volt és bukott miniszter kezét taperolja, akkor ellenzéki pártokat büntet szarrá a törvény nevében, de leginkább azért, hogy működésüket ellehetetlenítse. A körünk pedig, amit elkezdtünk meghúzni, itt zárul be, amíg újabb eszközt nem találnak az elnyomás fokozására...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.