2024. március 1., péntek

SAM ALTMAN ESETE ORBÁN VIKTORRAL AVAGY MAGYARORSZÁG ALKONYA

ÖRÜLÜNK, VINCENT?
Szerző: jotunder
2024.02.29.


...Oroszország és Kína a Nyugat ellenfele, talán nem közvetlenül ellensége, de az ellenfele. Oroszország tudományos és technológiai értelemben nem tényező, egy nukleáris bully, Kína nem az, Kínát komolyan kell venni, csak éppen a másik oldalon áll. A Fudan-projekt halott, még a CEU-t is végleg elüldözték Magyarországról, ami az egykor arannyal seftelő Sulyok elnök úrnak, aki abban különbözik Schmitt Páltól, hogy utóbbi azért világszínvonalon vívott valamikor, ez nem okozott semmiféle problémát. Magyarország éppen ki van zárva a nagyobb európai együttműködési programokból, lassan és biztosan megy lefelé, nemsokára valóban be fogja érni Románia (Kolozsvár jóval fejlettebb, mint Debrecen, nem egy kategória, ott lassan egy kis Észtország épül).

A világ nem arra megy, mint amerre Orbán várja, hogy menjen. Orbán erőszakban tud csak gondolkozni, fenyegetésben, parancsokban, és százezernyi olyan emberre lenne szüksége az országnak, akik kifejezetten rosszul tűrik azt, ha gátlástalan tehetségtelen faszkalapok keménykednek velük. Szó nincs arról, hogy Orbánnal a jobboldalisága lenne a probléma, amit művel az egyfajta államkapitalista “baloldaliság”, KISZ-titkár tempó, a jobboldali kormányokat általában jobban érdekli a tudományos és technológiai fejlődés, mint a baloldaliakat (nem mindig, de elég gyakran).

Pedig Magyarországnak valóban előre kell lépnie, nincs más választása. Tehetséges, és elképesztően jól képzett fiatalokkal maradhat csak versenyképes, akik nem ijednek meg 7000 milliárd dollártól, (Lengyelországban egy 4.5 milliárd dolláros chip gigafactory terveznek), akik a lehetőséget is látják abban ez esetleges 7000 milliárd dollárban és nem csak a fenyegetést. A mai Magyarországon a melegellenesség sokkal fontosabb, mint a tudáspártiság, az állampárt támogatóinak többsége Putyin Oroszországát választaná Amerikával szemben, hazánk Európa páriájává vált, Orbán az AfD neonácijaiban bízik, mert a keményvonalas konzervatívok sem akarnak már szóba állni vele.

Jó eséllyel a vesztünkbe rohanunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.