2024. március 8., péntek

„SE SZAKÉRTELEM, SE PÉNZ NINCS, AZ ÁLLAM EGYRE NYILVÁNVALÓBB KUDARCÁT CSAK ARCÁTLAN PROPAGANDA ÉS NYERS ELNYOMÁS KÉPES PALÁSTOLNI”

NÉPSZAVA
Szerző: F. SZABÓ KATA
2024.03.08.


A kormánypárt erkölcsi tőkéje megrendült, amikor a sokadik alkalmatlan és kompromittálódott politikus tűnik el az állampolgárok által jól fizetett süllyesztőben – mondta Pető Andrea történész, aki szerint a Fidesz visszatért a Horthy-korszak konzervatív nőképéhez.


Novák Katalin megbukott, Sulyok Tamás megérkezett az államfői posztra. Nagy Zsuzsanna, Sulyok felesége, többek között azt nyilatkozta: „a nők jelenléte a közéletben és a politikában biztos, hogy nagyon fontos, de a családban való szerepük szerintem még fontosabb, és itt feszül a nagy ellentét, hiszen sok fiatal édesanyának fel kell vállalnia, hogy itt is, ott is teljesít, és ez rengeteg nehézséggel jár”. Egyértelmű „útmutatásnak” tűnik.

Az új köztársasági elnök feleségének nyilatkozata után világos, hogy a Fidesz feladta a kísérletezést. Nem akarják megoldani azt a paradoxont, hogy hogyan lehet a nő sikeres a munkájában és a magánéletben is. Visszatértek a Horthy-korszak konzervatív nő-feleség közéleti modelljéhez: a férj dolgozik, a feleség szerényen biztosítja a hátteret, de az arra érdemes szegényekről se feledkezik meg, és foglalkozik a szociális kérdésekkel. A nő szeresse, ha feladják rá a kabátot, és ne akarjon semmiben kitűnni, maradjon a családjában. Ez kevés teret enged a saját életprogrammal rendelkező nőknek. A Fidesz számára már a látszat se fontos, hanem teljes hátraarccal egy nagyon régen és nagyon kevesek számára működő életmodellt népszerűsít...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.