2024. március 31., vasárnap

VARGA JUDIT INTERJÚJA CSAK ÚJABB KÉRDÉSEKET SZÜLT, PEDIG A LEGFONTOSABB DOLGOKRÓL MEG SEM KÉRDEZTE HAJDÚ PÉTER

TELEX
Szerző: BICSÉRDI-FÜLÖP ÁDÁM
2024.03.28.


Varga Judit, a kegyelmi ügy után a közélettől visszavonuló korábbi igazságügyi miniszter Hajdú Péter YouTube-műsorának, a Frizbinek adott interjút, ahol az 1 óra 45 perces felvétel nagy részében bántalmazóként írja le exférjét, Magyar Pétert. Varga az interjúban verbális és fizikai abúzusra is hoz példákat a házasságukból, és azt állítja, Magyar Péter személyes bosszúja áll a férfi politikai szerepvállalása mögött.

Varga Juditot számos médium, így a Telex is próbálta elérni a kegyelmi ügy kirobbanása óta, de azóta egyedül a 444-nek reagált annyit, hogy nem kíván nyilatkozni a sajtóban. „Bármilyen közéleti téma – akár az időközben baloldali politikussá vált volt férjem meghökkentő, megtévesztő ámokfutásának – értékelése újra politikai mezőbe helyezne, amit el kívánok kerülni” – írta akkor Varga Judit a lap megkeresésére.

Ezt az ígéretét a frizbis interjúval meg is szegte, de meg is tartotta Varga Judit. Mégis a nyilvánosság elé állt a házasságuk részleteivel, azonban fontos közéleti témákról ebben az interjúban sem ejtett szót. Igaz, ilyen típusú kérdéseket sem kapott a Frizbiben.

Hajdú Péter az interjú másnapján azt nyilatkozta a 444-nek, hogy a Frizbi bulvárplatform, ezért nem ment bele közéleti kérdésekbe Varga Judittal. Az adás elején Hajdú ezt a döntését még azzal indokolta, hogy nem szeretné, hogy az interjú a rogáni propaganda termékeként legyen megemlítve a sajtóban.

Az interjú másnapján Magyar Péter is reagált az interjúra. „A Karmelitában megírt forgatókönyv alapján előkészített bulvárinterjújában mindenről szó esett, csak csak éppen az embereket valójában érdeklő kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem” – írta Magyar bejegyzésében.

Pontokba szedtük milyen, az országot régóta érdeklő témák nem merültek fel a beszélgetésben. De kiemeltük azokat a részleteket is, ahol olyan állításokat fogalmazott meg Varga Judit, amelyek további kérdéseket vetnek fel...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.