2024. április 4., csütörtök

A KORMÁNY NYÍLTAN POLITIKAI PROPAGANDÁRA HASZNÁLJA A KRÉTA-RENDSZERT

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2024.04.03.


A KRÉTA-rendszerben üzent Orbán Viktor a diákok szüleinek a közösségi közlekedésben bevezetett új tarifarendszerről, a kedvezményekről. A PSZ és a PDSZ szerint a szülőknek szánt üzenetet nem Orbán Viktornak kellett volna aláírnia. Ebből csak az látszik, hogy a kormány az önkormányzati és az európai parlamenti választások előtt propaganda céljaira használja azt a felületet, ami a közoktatás ügyeiről szól.


Maga a történet még húsvét előtti, bár valószínűleg nem húsvéti ajándéknak szánták, amikor a KRÉTA elektronikus ellenőrzőben egy Orbán Viktor által aláírt március 28.-i levélben tájékoztatták a szülőket a közlekedés „új időszámításáról”. Ez alatt a március 1-től életbe lépett új tarifarendszer nyújtotta előnyöket értették. A levélben az áll: „mindenki számára olcsóbb és átláthatóbb, egyszerűbb és korszerűbb tarifarendszert alakítottunk ki. Nehéz időkben ez sokaknak nagy segítséget jelent”. A levélből – valószínűleg nem véletlenül – még az is kiderül, hogy az új rendszerrel „mintegy 4 millió ember jár jobban, legyen szó mindennapos ingázásról, eseti ügyintézésről vagy éppen kikapcsolódásról”. És az is kibújik, mint szög a zsákból, hogy miért kapták azt meg a szülők a KRÉTA-n keresztül: „A változás a 14 év alatti, iskoláskorú gyermekeket is érinti – így az Ön családja is a nyertese lesz az új rendszer bevezetésének. A család a nemzet alapja, ezért a magyar kormány számára a családok és a gyermekek segítése kiemelt fontosságú.

Mindebből a választások előtt nagyon is kitetszik a kormánypropaganda, kíváncsiak is voltunk, mit szóltak hozzá az érintettek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.