2024. április 14., vasárnap

AMERIKAI NÉPSZAVA: MAGYAR ANYÁZÁSSAL VÁLASZOLT ARRA, HOGY ELLENZÉKI MESSIÁSKÉNT OROSZ PROPAGANDÁT TERJESZT

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.04.14.


Ahogy Magyar Péter melegszik bele a messiáskodásba, és egyre inkább rákényszerül arra, hogy a „középutas”, állítólag „se nem jobb, se nem bal” ideológiáját kifejtse, egyre jobban kiderül, hogy ez azért nem jobboldali, s nem baloldali, mert fasiszta és szélsőjobboldali. Ez nemcsak az elmondottak tartalmára, hanem formájára is igaz.


Legutóbb a Klubrádióban élőben lehettek tanúi Magyar baloldali és liberális hívei, hogy a messiásuk nem tűr ellentmondást, mindenkit lesöpör, mindenkibe belefojtja a szót, s amit mond, az hasbeszéd. Ám ennél is fontosabb, hogy Magyar a Fidesz propaganda legdurvább oroszpárti, ukránellenes, Amerikát gyűlölő és nyugatellenes szólamait adta elő.

Amikor most ezt szóvá tették, arra rendkívül agresszívan, messiáshoz méltón, alig burkolt anyázással válaszolt. Mi bátorítunk mindenkit, beszéltessék minél többet a messiásukat, a reménykedők pedig hallgassák. Aki azt gondolja, hogy ez szükséges ahhoz, hogy Orbánt leváltsák, mert erre buknak a kiábrándult fideszesek, az kezeltesse magát.

Mielőtt a konkrét esetet ismertetjük, minden Magyar-hívő tegye fel magának a kérdést, szerinte hol van a határ? A sorosozás előtt vagy után? A nyílt vagy burkolt zsidózás, a náci és antiszemita fideszes uszítás még belefér, vagy épp arra van szükség? Esetleg tervezi-e a „csalódott” reménykedők tábora, hogy maga is náci lesz és beszáll a zsidózásba is?

Mint megírtuk, Magyar Péter Amerikát, a Nyugatot és Ukrajnát tette felelőssé a háborúért a Klubrádióban. Azt is elmondtuk, hogy Magyar szélsőjobboldali retorikát, Amerika-ellenes gyűlölettel teli nyilatkozatot tett, amit még a Fideszben sem mindenkitől lehet hallani. Ezt a Magyar Péter kampánystábjának szegődött, ellenzéki sajtó mélyen elhallgatta.

Magyar nyilatkozata viszont annyira botrányos volt, hogy szóvá tette még Ungár Péter is, aki nem áll olyan messze a Fidesztől, mint az elvárható lenne. Miközben finoman próbálta előadni a kritikáját, szerencsére azt azért hozzátette, hogy amit az ellenzék messiása állít, az orosz propaganda. Mi hozzátesszük: a legdurvább és leghazugabb orosz propaganda...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.