2024. április 24., szerda

ANNYIRA GÁZ EZ AZ EGÉSZ. MINDENESTŐL

FACEBOOK
Szerző: L. RITÓK NÓRA
2024.04.24.


Megnéztem én is a gyermekvédelmi törvénytervezetet…

Nem tudom, hogy ezek a büntető pontok mit változtatnak majd a helyzeten, biztosan sokat (kivéve, ha élvezi a döntéshozói bizalmat valaki – ezt sajnos a történtek után nem bírom elengedni, mert bennem a bizalom a törvények betartása iránt igencsak megingott).

Nem tudom, hogy a büntetések szigorításától lesz-e jobb a világ, nem pedig a rendszerek átalakításától, a megfelelő finanszírozástól, és szakmaiságtól. Én inkább ezekben hinnék továbbra is.

De mostanában sokat gondolkodom azon, mi az a társadalmi norma, amihez igazodni kellene, ha az ember egy konfliktusmentesebb életet kívánna. Minden területen. Ki képviseli ezt ma, és hogyan?

A törvénytervezet hosszasan taglalja a „kifogástalan életvitel” teljesülésének fontosságát. A családtagok vonatkozásában is, és akár környezettanulmányt is készíthet a „kifogástalan életvitel ellenőrzését végző szerv”.

Nos, e miatt kezdtem el azon töprengeni, vajon miféle világ lesz ez? Ez lesz a szakmaiság meghatározója? Kik lesznek ebben az ellenőrző szervben? Ők vajon kifogástalan életvitelt élnek? (Láttunk már párat, akik így voltak beállítva, példaként mások, az ország elé… aztán kiderült, annyira nem kifogástalanok. Sőt.)

Annyira gáz ez az egész. Mindenestől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.